Рівне:

Створення та просування сайтів

Іранки можуть ходити на стадіони

Спорт 27-кві, 2006, 11:159 prov 1 326
Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад дозволив жінкам відвідувати спортивні змагання, чим поклав край забороні, що існувала з часів ісламської революції 1979 року. Тепер жінок можна буде побачити на матчах обох футбольних ліг, а також на поєдинках збірної країни.
Виступаючи на іранському телебаченні, Ахмадінеджад відзначив, що він консультувався з Комітетом з фізичного виховання Ірану, щоб переконатися в доречності для жінок відвідувати основні спортивні події:
— Присутність жінок і сімей у громадських місцях просуває доброчесність. Найкращі місця на стадіонах під час важливих матчів мають бути надані жінкам і сім’ям.
Раніше висловлювалися регулярні протести проти заборони, особливо коли жінки, які підтримують іноземні команди, допускалися на стадіони. Жінкам було дозволено відвідувати інші види спорту, як, наприклад, баскетбол чи волейбол, але зелене світло присутності на матчах футбольної збірної Ірану дали тільки через 27 років.
Тим часом Іранська федерація футболу представила два варіанти форми, в якій футболісти цієї країни виступлять на фінальному турнірі чемпіонату світу-2006 у Німеччині. У “домашніх” матчах збірна Ірану гратиме в білих футболках з червоною смугою на плечі, у “гостьових” — у червоних футболках із зеленою смугою. Таким чином, компанія “Пума”, що розробила форму, відобразила в ній усі три кольори національного прапора Ірану.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору