Рівне:

Створення та просування сайтів

Кубок лишається у Києві

Спорт 04-травня, 2006, 11:469 prov 997
Київське “Динамо” у восьмий раз за свою історію вибороло Кубок України. У вівторок на НСК “Олімпійський” у фінальному матчі команда Анатолія Дем’яненка обіграла з мінімальним рахунком 1:0 запорізький “Металург”. Єдиний гол на початку другого тайму ударом головою забив Клебер.
Для Анатолія Дем’яненка виграш Кубка України став його першим трофеєм з київським “Динамо” в ролі головного тренера команди. Щоправда, гра із запорізьким “Металургом” не стала легкою прогулянкою для київського клубу. У першому таймі обидві команди грали на повну потужність, демонструючи швидкісний та комбінаційний футбол, і нагоди забити мали обидві команди.
Початок другого тайму зіпсував усі тактичні плани в.о. головного тренера “Металурга” В`ячеслава Грозного. Після подачі кутового Белькевичем Шацьких на дальній штанзі скинув м`яч на п`ятачок, де ніким не прикритий Клебер ударом головою з кількох метрів відкрив рахунок у цій грі.
Запорізький “ Металург”, пропустивши гол, перейшов на контрвипади і цілком міг і зрівняти рахунок, але не склалося. У час, що залишився до закінчення гри, обидві команди були вже більш обережні, але більш досвідчене “Динамо”, маючи перевагу лише в один м’яч, довело цю гру до перемоги, розпочавши лік цьогорічним трофеям.
В’ячеслав Грозний, в.о головного тренера “Металург” (Запоріжжя):
— Думаю, що видався гарний кубковий фінал. Достатньо коректний, тому що акцент був зроблений на гру з боку обох команд. Ми не стали грати від оборони, вважаючи, що так буде менше шансів і це не в моєму стилі і не в моєму характері. Були можливості забити, десь не йшов останній пас, хлопці хвилювалися, тому що не кожен з них грав у фіналі Кубка України. Я вдячний своїм хлопцям. Вони всій Україні довели, що можуть досить гідно грати з класною командою. Якби в першому таймі вдалося б забити гол, то другий тайм був би тактично зовсім іншим, але маємо те, що маємо. Сьогодні “Динамо” — сильніша команда.
Анатолій Дем`яненко, головний тренер “Динамо”:
— Кубок є Кубок. Тут матчі завжди проходять у цікавій безкомпромісній боротьбі. Саме таку гру ви сьогодні і могли бачити. Звичайно, реалізуй ми наші моменти на початку зустрічі, грати нам було б легше. Але, думаю, матч глядачам сподобався. Вважаю, що фінал сьогодні був гідний. Наш суперник дуже старався. Ми знали, що “Металург”, так само, як і багато інших команд, приїжджаючи в Київ, буде грати проти нас на контратаках. І якщо немає швидкого переходу від оборони до атаки, то зламувати насичені захисні порядки суперника дуже складно. Забий ми на початку, і грати було б легше, а так доводилося миритися з постійною психологічною напругою: кожна помилка могла коштувати Кубка.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору