Рівне:

Створення та просування сайтів

ОБРАЛИ ГОЛІВ ПОСТІЙНИХ КОМІСІЙ

Актуально 18-травня, 2006, 15:479 prov 953
Не без суперечок пройшло і третє пленарне засідання першої сесії Рівненської обласної ради п’ятого скликання, під час якого затверджували голів постійних комісій.
Основним каменем спотикання стало обрання голови комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства. Попередньо на погоджувальній раді депутати затвердили на цю посаду представника фракції Української Народної партії, головного лікаря Володимирецької районної лікарні Георгія Лебедюка. Втім, «уенпіст» заявив самовідвід і запропонував кандидатуру Мирослава Семаніва, який донедавна очолював обласне управління охорони здоров’я, а нині є головним лікарем Рівненської обласної лікарні. Проте ця пропозиція не знайшла підтримки у депутатів – вони більшістю голосів відхилили кандидатуру пана Семаніва.
Після 10-хвилинної перерви екс-голова обласної ради, а нині депутат фракції “Відродження” Роман Василишин взявся примиряти представників різних політичних груп. Він запропонував все-таки затвердити Мирослава Семаніва головою постійної комісії, мовляв, це просто потрібно, аби “уенпісти” “не кричали, що вони опозиція і що вони не мають ніякого впливу та нічого не вирішують”. А голова комісії, насправді, це не так важливо і не він усе вирішує, є ще дорадчі комісії, президія і, зрештою, сам голова облради. Депутат фракції “Наша Україна” Віра Кобилянська заперечила, сказавжи що зараз мова йдеться про контроль 300 мільйонів гривень, виділених з держбюджету на медицину області:
– Зрозуміло, чому УНП так бореться за цю посаду, – зазначила депутат.
Відбулося повторне голосування, але й воно не дало бажаного результату для “уенпістів”. Іншою кандидатурою на голову постійної комісії з питань охорони здоров’я була та ж сама Віра Кобилянська, за яку свої голоси віддали 47 народних обранців.
Отож, депутати вирішили створити 10 постійних комісій замість семи, які працювали у раді попереднього скликання, і жодної з них не очолили представники фракції Української Народної партії. Не поталанило також партії “Відродження”. Найбільшу кількість комісій (аж чотири) очолили представники блоку “Наша Україна”. Три місця дісталися представникам Блоку Юлії Тимошенко. По одному голові матимуть Соціалістична партія України, Блок Литвина. А головою постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків, як не дивно, став депутат від Партії регіонів Анатолій Юхименко.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору