Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 02-кві, 2009, 10:149 prov 1 528
Минулого тижня відбулися матчі 23-го туру чемпіонату України з футзалу у вищій лізі. МФК ”Рівне” на виїзді зустрічався з львівською командою ”ТВД”. У напруженій боротьбі господарям вдалося вирвати перемогу — 4:3 (2:0). Двічі підопічні Юрія Баховського зрівнювали рахунок, але досягти нічийного результату не вдалося. У рівнян відзначилися Святослав Кравчук (24 хвилина), Роман Волох (28) та Володимир Сондак (35). Результати решти ігор: ”Контингент” — ”СумДУ” — 2:2, ”Планета-Міст” — МФК ”Шахтар” — 0:0, ”Локомотив” — ”ЛТК” — 2:1, ”Кардинал” — ”Ураган” — 0:4.
***
Триває другий етап чемпіонату України з баскетболу серед жіночих команд у першій лізі. Рівненська команда БК ”Сузір’я-НУВГП” (14 очок) відпочивала. Цим скористалися її суперниці, які посунули підопічних Валерія Жартуна на четверту сходинку. Результати ігор: ”СДЮШОР-3-КНЕУ” — ”Таврійська зірка” — 84:57 та 102:51, ”ХАІ-Прогрес” — ”Біла Акація” — 72:60 та 76:64. 4-5 квітня рівнянки зіграють у Києві проти лідера змагань ”СДЮШОР-3-КНЕУ” (18 очок).
***
Чотири дні в приміщенні ОДЮСШ проходив фінал зимового чемпіонату України з пляжного волейболу серед юнаків та дівчат 1992 року народження. Якщо хлопці зупинилися за крок від першого місця, то дівчата були сильніші за своїх суперниць. Команда ”Рівненська область-1” у складі Олени Басанової та Валентини Грицюк посіли перше місце. ”Рівненська область-1” у складі Романа Якути та Дмитра Штундера пропустила поперед себе команду ОДЮСШ з Ужгорода. Загалом участь у чемпіонаті взяло по 12 команд — 72 учасника.
***
Команда Рівненського міськвиконкому стала переможцем Всеукраїнських змагань з міні-футболу ”Граємо за України разом”. Другими були футзалісти Гощанської райдержадміністрації, а на третьому місці — Дрогобицький МВК.
***
У неділю завершився перший Кубок федерацій-2009 з футболу. Саме в останньому турі визначився переможець змагань. Ним стала команда ”Рівес” (15 очок), яка у вирішальному матчі здолала ”Високовольтник” (13 очок). Друге місце виборола команда ”Седан” (13), яка за особистими показниками випередила ”Високовольтник”. Результати ігор заключного туру: ”Хімік-2” — ” Фіалка” — 5:0, ”Альянс” — ”Онікс” — 1:1, ”Седан” — ”Старт” — 3:3, ”Високовольтник” — ”Рівес” — 0:3.
***
В обласному центрі інвалідного спорту ”Інваспот” відбувся чемпіонат, першість та обласна спартакіада ”Повір у себе” з шахів серед спортсменів-інвалідів з порушеннями опорно-рухового апарату, вадами зору та слуху. Участь у змаганнях взяли 64 шахісти з семи команд Сарненського, Острозького, Костопільського, Млинівського, Здолбунівського, Рівненського районів та Рівного. У чемпіонаті області серед гравців 21 рік і більше переможцями стали: вади слуху — Петро Савчук (Рівне), Валентина Жученя (Сарни); вади зору — Роман Набухотний (Сарни), Алла Нестеревич (Рівне), порушення ОРА — Олександр Цицюра (Сарни), Валентина Єгошина (Рівне). В першості області (17 – 21 рік) кращими були: вади слуху — Віктор Кукса (Рівне), Павло Головатчик (смт Клевань), порушення ОРА — Максим Скуловець (Рівне). В обласній спартакіаді ”Повір у себе” (від 10 до 16 років) виграли: вади слуху Роман Семенович (Рівне), вади зору — Іван Тхорик (Костопіль), Олена Якубенко (Здолбунів), порушення ОРА — Володимир Корнійчук (Здолбунів).
***
29 березня у Рівному відбувся II Міжнародний фестиваль козацьких бойових та традиційних мистецтв. У ньому взяло участь майже 150 спортсменів, котрі займаються Спасом та Бойовим Гопаком. Крім того, своїм виступом глядачів порадувала команда білоруського бойового звичаю “Хорт” з Мінська. Вік учасників коливався від семи до тридцяти п’яти років. Цього року в рамках фестивалю вперше було проведено конкурс на кращий показовий виступ, в якому взяли участь вісім з тринадцяти команд-учасниць. Перемогла Дніпропетровська федерація бойового гопака. Нагородою за перше місце, крім традиційного кубка, стала премія в розмірі двох тисяч гривень.
***
Рівненський спідвейний клуб “Каскад” цього року не братиме участі в чемпіонаті другої польської ліги, оскільки не встиг підготувати доріжку та інфраструктуру стадіону до ліцензування Головною спідвейною комісією (Польща).
***
У Харкові завершився 1-й етап Кубка України з плавання.

Рівненщина спортивна


Приємно, що в останній день змагань рівнянка Ганна Хлістунова перемогла на дистанції 100 метрів брасом.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору