Рівне:

Створення та просування сайтів

Депутати виділили на Шпанівську школу 1 млн. 250 тис. грн

Газета СВ 02-кві, 2009, 10:279 prov 1 565
Депутати виділили  на Шпанівську школу 1 млн. 250 тис. грн


27 березня пройшла 26 сесія Рівненської обласної ради. На ній депутати розглянули питання про внесення змін до обласного бюджету на 2009 рік, — повідомив аналітично-інформаційний відділ Рівненської обласної ради. Цим рішенням депутати збільшили доходи загального фонду обласного бюджету на 1323,8 тис. грн. Видатки загального фонду обласного бюджету зросли на 4655,9 тис. грн. Коштом вільного залишку депутати обласної ради спрямували 1250 тис. грн. на будівництво загальноосвітньої школи на 550 учнів в селі Шпанів Рівненського району. Це рішення підтримали 64 депутати. Таку ж суму на будівництво цього об’єкта раніше передбачили і депутати Рівненської районної ради.
За словами голови обласної ради Олександра Данильчука, досягнута домовленість із Міністерством регіонального розвитку і будівництва про виділення з державного бюджету на Шпанівську школу ще 5 млн. грн.
За словами голови постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Олега Хомича, сам принцип фінансування шкіл з обласного бюджету (хоча це прерогатива держбюджету) є неправильний. «Той прецедент, коли ми із обласного бюджету майже 20 млн. спрямували на школи, може дорого нам обійтися, – зауважив Олег Хомич і додав. – Всі громадяни у нас мають бути рівними. Відтак якщо ми фінансуємо школу в Глинному чи Богушах, за цим принципом ми повинні братися за фінансування інших шкіл. А у нас є інші видатки, які ми зобов’язані забезпечити». В області є 34 недобудовані школи.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору