Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному борги із зарплати зменшилися на 224 тис. грн.

Актуально 02-кві, 2009, 09:209 prov 1 106
Заборгованість із виплати зарплат у Рівному станом на 1 березня 2009 року, порівняно з початком лютого, зменшилася на 224 тис. грн. Нині вона становить 4460,5 тис. грн. Протягом лютого заборгованість погасили 10 підприємств. Про це повідомили ЗІК в інформаційно-аналітичному відділі Рівненського міськвиконкому, посилаючись на матеріали засідання міської комісії з питань заробітної плати, праці та соціальної політики.
На засіданні комісії представники влади та підприємств намагалися спільно вирішити проблему заборгованості.
За словами заступника міського голови Рівного Сергія Васильчука, міська влада не ставить завдання перевіряти, заводити кримінальні справи чи накладати штрафи.
«Розуміючи, яка ситуація склалася у країні, ми просимо від підприємств надати узгоджені графіки погашення заборгованості із заробітної плати та надалі їх виконувати», – каже Сергій Васильчук. На засідання запросили керівників 27 підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, розглянули графіки погашення заборгованості за кожним підприємством.
У структурі загальної суми «зарплатного» боргу найбільша частка – 81,8% — припадає на економічно активні підприємства, 14,2% – на суб’єкти господарювання Рівного, щодо яких реалізовується процедура відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом. 4% – економічно неактивні підприємства, які призупинили виробничо-господарську діяльність у 2001–2008 роках та не повідомили про погашення боргів.
Найбільший боржник – державне підприємство «Рівненський авторемзавод», який заборгував своїм працівникам 1091,9 тис. грн. зарплати (станом на 01.03.2009).
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору