Рівне:

Створення та просування сайтів

Працівники ДАІ у Рівному затримали жінку, яка керувала ато без належних документів та в нетверезому стані

Останні новини 04-кві, 2009, 19:299 prov 1 301
Після того, як судовим органом прийнято рішення про позбавлення водія права керування транспортним засобом, у нього вилучається посвідчення водія і в комп`ютерній базі ДАІ робиться відповідна відмітка.
В роботі інспекторів Державтоінспекції були випадки, коли вони за порушення ПДР зупиняли водія і з`ясовувалося, що людина котру суд позбавив прав - керує автомобілем. Інколи доходить до смішного, коли в таких випадках, порушник намагається ошукати інспекторів, мовляв – залишив випадково посвідчення вдома. Але, за допомогою автоматизованої інформаційної бази порушень ДАІ, інспектор легко з`ясовує, що водій говорить неправду. Тоді до водія застосовується дія статті 126 частина 3 КУаП в якій передбачено обов`язкове затримання транспортного засобу на арешт майданчик та штраф від 510 до 850 гривнів.
Вночі 1 квітня не до сміху було жінці-водію, котру затримали працівниками ДАІ у Рівному. Експертиза встановила, що пані керувала автомобілем «Шеврове» в стані алкогольного сп`яніння. З`ясувалося, що водійського посвідчення у порушниці при собі нема. А коли інспектори ДАІ перевірили комп`ютерну базу порушень, то стало відомо, що 2 вересня 2008 року саме цю 34-річну рівнянку за керування у нетверезому стані рішенням Рівненського міського суду було позбавлено права керування транспортними засобами на 2 роки.
Правоохоронці відсторонили нетверезу жінку від керування автомобілем, склали на порушницю два адміністративні протоколи та доставили «Шеврове» на арешт майданчик.
За керування авто напідпитку, було складено та направлено до суду адміністративні матеріали.
Оскільки вдруге, протягом року, цю пані притягують до адмінвідповідальності за статею 130 КУаП., то судові органи мають право винести рішення щодо позбавлення порушниці права керування транспортними засобами на термін до 3 років з оплатним вилученням транспортного засобу. Яким буде вердикт судді – дізнаємось.
Тож чи сідати за кермо хильнувши алкоголю, вирішувати вам, шановні водії. Проте, не слід забувати, що одне із приорітетних завдань, що покладені на ДАІ – це виявлення та заборона подальшого руху потенційно небезпечних для суспільства п`яних водіїв.
Лише минулого тижня за такі порушення праціниками державної автомобільної інспекції до місцевих судів було направлено 140 адміністративних матеріалів.
Судовими органами Рівненщини було прийнято 133 рішення, що до покарання водіїв, котрі керували транспортними засобами в стані алкогольного та наркотичного сп`ягніння.
Як результат, лише за тиждень 57 любителів такої їзди під мухою, чи то під кайфом, було позбавлено прав керування на різні терміни, 46 водіїв було покарано штрафом, 29 присуджено примусові роботи на благо громади а одного водія заарештовано.


Ярослав Мельничук
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору