Рівне:

Створення та просування сайтів

Як обійтися без кофеїну?

Порадниця 09-кві, 2009, 12:569 prov 1 510
Дуже багато людей належать до шанувальників кави не тому, що їм подобається смак або запах цього напою, а тому, що жити не можуть без кофеїну. Справді, деякі можуть випивати по 10 чашок кави в день і лише тоді здатні на хорошу роботу. Без своєї дози кофеїну такі “наркомани” взагалі нічого не можуть робити, переживаючи своєрідну ломку. Лікарі говорять, що кава у великих кількостях шкідлива — але що робити, якщо без неї вже нікуди? Виявляється, вихід є, причому не такий вже і складний.
Можна радити багато, але ми зробили вибірку, яка нараховує сім основних порад.
1. Світло. Перш за все, доведіть до ладу свій біологічний годинник. Для цього впустіть в кімнату більше світла, і хай воно допомагає вам вставати вранці. Крім того, світло допомагає мозку виробляти “гормон гарного настрою” — серотонін.
2. Фізична активність. Вже багато віків медики переконують всіх робити зарядку вранці — це насправді корисно. Навіть п’ятихвилинна розминка здатна додати бадьорості на весь день.
3. Правило 10 хвилин. Необхідно навчитися вставати через 10 хвилин після дзвінка будильника — ні хвилиною пізніше. Як тільки ви навчитеся це робити, опам’ятовуватися вранці стане легше.
4. Активна робота. Спробуйте почати свій робочий день з творчих роздумів. Адже працювати повинне не тільки тіло, але й голова, правильно? Розумова активність дозволить швидко позбутися депресії.
5. Не пропускайте сніданок. Сніданок — це дуже важливо. Адже саме сніданок дозволяє наситити свій організм енергією, що дасть можливість працювати цілий день, і ввечері теж відчувати себе непогано. Якщо вранці не їсти, метаболізм порушується, і людина просто нічого не здатна робити.
6. Розробіть режим дня. Або хоча б лягайте в певний час. Хай крайнім терміном буде перша година ночі, але лягати необхідно в один і той же час. До речі, вставати теж потрібно в однакову пору — це дозволяє почувати себе добре, оскільки організм швидко вчиться відновлюватися за встановлений вами термін.
7. Починайте ранок з музики або улюбленої аудіокниги. Тільки робіть звук голоснішим, щоб не “шепотіло”. Деякі люди стверджують, що подібний спосіб дуже добре допомагає.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору