Рівне:

Створення та просування сайтів

Суд відмовився розглядати справу про гуртожиток

Газета СВ 09-кві, 2009, 13:189 prov 1 209
Господарський суд Рівненської області не розглядатиме справу мешканців гуртожитку на вул. Відінській, 10 у Рівному.
Своєю Ухвалою від 30 березня 2009 року суд припинив провадження у справі за позовом обласної прокуратури щодо визнання недійсним договору купівлі-продажу від 1993 року у частині придбання гуртожитку, вилучення його з незаконного володіння та передачі у комунальну власність міста.
Підставою для цього стала ліквідація відповідача – ЗАТ “Житлобуд-6” – та виключення його з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України. Товариство ліквідували у зв’язку з рішенням господарського суду про визнання його банкрутом.
Тепер у регіональному відділенні Фонду державного майна України по Рівненській області мешканцям радять звертатися до міської влади з проханням прийняти їх гуртожиток у комунальну власність. Утім, і тут виникатимуть певні труднощі — застерігають в органі приватизації. Адже частина будівлі знаходиться у спільній власності фізичних осіб, приватних підприємців та юридичних осіб, частину використовує районне управління земельних ресурсів. Тобто, у користуванні мешканців залишилася теж лише якась частина будівлі. Яка саме — може встановити інвентаризація гуртожитку.
Спір за будівлю з привабливим місцем розташування у центрі Рівного почався, коли власник гуртожитку (ЗАТ “Житлобуд-6”) став пропонувати мешканцям купувати кімнати, у яких ті жили. У разі незгоди квадратні метри, на яких були прописані одні, продавалися іншим.
Чи на законних підставах гуртожиток на вул. Відінській, 10 був проданий у складі цілісно-майнового комплексу під час приватизації державного підприємства “Житлобуд-6”, українські суди не можуть вирішити з 2006 року. Нині аналогічна справа за позовом однієї з мешканок гуртожитку Віри Іванюк ще розглядається у Рівненському міському суді.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору