Рівне:

Створення та просування сайтів

Саакашвілі не збирається у відставку. Опозиція починає акції непокори

Україна і світ 13-кві, 2009, 08:179 Lobanovskiy 1 023
Грузинська опозиція оголосила акцію громадянської непокори після того, як глава держави Михайло Саакашвілі заявив про те, що буде залишатися на своєму посту до кінця президентського терміну.
Про початок акції непокори повідомив один із лідерів опозиції Леван Гачечіладзе. "Сьогодні із шостої вечора розпочнеться національна непокора в місті Тбілісі", - сказав він, коментуючи відмову президента задовольнити вимоги учасників акції протесту. Від імені організаторів акції перед парламентом Гачечіладзе закликав мешканців показати всьому світу зразкову непокору.

"Це буде по всьому Тбілісі, а потім і по всій Грузії. І я прошу вас бути дисциплінованими, як це було вчора", - додав Гачечіладзе. За його словами, щодня, із 15.00 до 21.00 опозиція буде збирати своїх прихильників у трьох точках міста - перед парламентом, перед Громадським телебаченням, і на трасі, яка веде до резиденції президента.

Учасники акцій до 21.00 будуть збиратися перед парламентом, де обговорюватимуть плани на наступний день. "Головне - порушити розпорядок дня Михайлу Саакашвілі", - сформулював мету опозиції Гачечіладзе. При цьому він закликав городян взяти участь у формуванні комітетів громадянської непокори.

Водночас, грузинська влада заявила, що не застосовуватиме силу проти учасників мітингу, якщо ті не будуть вриватися в будівлі держустанов. "Влада намагатиметься не допустити ескалації. Але ніхто не може заборонити громадянам проводити мітинги, і силу проти них не застосовуватимуть", - зазначив в ефірі телекомпанії Імеді віце-прем'єр Грузії Георгій Барамідзе.

Нагадаємо, напередодні провідні опозиційні партії Грузії почали масові акції протесту. Вони зажадали від Михайла Саакашвілі протягом доби добровільно прийняти рішення про відхід, але відповідь була очікуваною - відмова. Учора перед будівлею грузинського парламенту зібралося, за різними оцінками, 30-60 тис. осіб.

LENTA.Ru
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору