Рівне:

Створення та просування сайтів

Порушень на понад мільйон гривень

Останні новини 13-кві, 2009, 16:249 Lobanovskiy 839
На понад мільйон гривень порушень виявили спеціалісти Головного КРУ України та відділу аудиту бюджетних програм та місцевих бюджетів КРУ в Рівненській області під час аудиторського дослідження трьох наукових установ області.
КРУ перевірило стан використання коштів державного бюджету на фундаментальні дослідження, прикладні наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням у бюджетній сфері за 2005-2008 роки.

Аудит пройшов у Інституті епізоотології, Рівненській державній сільськогосподарській дослідній станції, Сарненській дослідній станції інституту гідротехніки і меліорації.

Ці наукові установи, які функціонують в Рівненській області і підпорядковані Українській академії аграрних наук України, виконують фундаментальні та прикладні дослідження за державними програмами.

Проведеними контрольними заходами в них було виявлено порушень на загальну суму 1 011,5 тис. грн. Зокрема, недоотримано та втрачено доходів на суму 77,5 тис. грн, проведено операцій з ресурсами з порушенням чинного законодавства, що призвели до їх втрат, на суму 51,3 тис. грн та на 266,1 тис. грн операцій з ресурсами, що не призвели до їх втрат.

Зафіксовано також низку інших порушень фінансової дисципліни в проведенні операцій, пов’язаних з державним майном на суму 616,6 тис. грн.

«Причина порушень - недостатній внутрішній контроль за використанням бюджетних коштів, спрямованих на виконання наукових та науково-технічних робіт, зношеність основних засобів наукових установ тощо»,- вважає начальник відділу аудиту бюджетних програм та місцевих бюджетів КРУ в Рівненській області Роман Сагат.

За результатами аудиторського дослідження направлено звіти Інституту епізоотології, Рівненській державній сільськогосподарській дослідній станції, Сарненській дослідній станції інституту гідротехніки і меліорації та надано ряд пропозицій, які були враховані в її управлінських рішеннях.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору