Рівне:

Створення та просування сайтів

В ЛІСІ КАЧКА ДОРОЖЧА

Актуально 01-чер, 2006, 19:579 prov 1 029
85 гривень доведеться заплатити затриманому мисливцю-браконьєру за кожну вбиту ним качку чи зайця. Про це під час прес-туру до Соснівського лісгоспу, що на Березнівщині, розповів головний спеціаліст сектору мисливського господарства Рівненської області Володимир Якимчук.
Окрім того, за словами пана Володимира, за полювання без відстрільної картки та на забороненій території любителям дичини доведеться сплатити штраф у розмірі від 85 до 340 гривень. Більш грубі порушення – полювання у заборонений час, із заборонених видів зброї, з використанням петель, капканів – караються ще суворіше: штраф 340-680 гривень та можливе вилучення зброї. Незважаючи на такі міри боротьби із браконьєрством, кількість порушників правил полювання щорічно зростає. Так, від початку нинішнього року у лісових угіддях Рівненщини затримано 146 мисливців-браконьєрів. У них же вилучено 40 одиниць зброї. Причому незаконним полюванням люблять займатися як жителі навколишніх сіл, так і міські гості. Проте, як зазначив головний лісничий Соснівського лісового господарства Леонід Ваврик, доводиться боротися не тільки з незаконними мисливцями, а ще й з винищувачами деревини.
Втім, не лише охороною лісових мешканців та багатств займається мисливське господарство, а, як розповів Володимир Якимчук, також і відтворенням місцевої фауни. Так, на сьогодні у Рівненській області функціонує 12 вольєрів напіввільного утримання дикого кабана, у яких “проживає” понад півтори тисячі голів цих тварин. Один із таких вольєрів знаходиться у Соснівському лісгоспі. Частину поголів’я навесні випускають на волю для збільшення популяції. А завдяки реалізації молодняка покращується економічний стан мисливського господарства. Для прикладу, Соснівський лісгосп минулого року продав 20 диких кабанів на Харківщину, заробивши, таким чином, понад 20 тисяч гривень. А в цілому надходження від ведення мисливського господарства на Рівненщині у 2005 році становили 360 тисяч гривень, що на 37% більше, ніж у 2004. Сприяє цьому і вольєрне розведення у наших лісах оленя плямистого та напівдикої качки-крякви.
У подальшому для покращення розвитку мисливського господарства планується організація мисливських клубів, відродження мисливського туризму, тендерна реалізація ліцензій, залучення інвесторів.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору