Рівне:

Створення та просування сайтів

ЧЕРНОМИРДІН У РІВНОМУ НЕ ПОСТРАЖДАВ

Актуально 08-чер, 2006, 10:359 prov 1 004
2 червня у Рівному відзначали 90-річчя Брусилівського прориву. Щоб вшанувати пам’ять загиблих під час баталій Першої світової війни, до Рівного завітав Надзвичайний та Повноважний посол Росії в Україні Віктор Черномирдін, а також Генеральний консул Росії у Львові Євген Гузєєв та гості з Австрії.
На меморіалі, де проводилися урочистості, не обійшлося і без прикрих випадків. У тиші, під час хвилини мовчання імпровізована сцена, не витримавши ваги почесних гостей, почала тріщати і права її сторона добряче просіла. На щастя, ніхто із поважних візитерів та рівненських чиновників не постраждав.
Та Віктор Черномирдін не зреагував на таку «надзвичайну ситуацію», а подякував міській владі за утримання могил загиблих у належному стані. Мовляв, вшанування, яке ми приносимо сьогодні, потрібне уже не для тих, хто лежать у землі, а для нас і наших дітей.
– Ми не повинні дозволити, щоб світ знову скотився до таких кривавих подій. Ми можемо сваритися, не розуміти одні одних, але свої проблеми не повинні вирішувати на полі бою, – зауважив Надзвичайний та Повноважний посол Росії в Україні.
Підчас прес-конференції, яка відбулася опісля, голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук повідомив, що під час зустрічі з іноземними гостями ніяких економічних питань вони не обговорювали, адже, за його словами, всьому треба знати час і місце. Втім, пан Черномирдін не оминув зауважити про зниження товарообігу між Україною та Росією. Причину цього він вбачає у невизначеній політичній ситуації, що нині склалася в Україні. Проте чомусь у цьому контексті не згадав про заборону ввезення до Росії деяких видів української продукції, на чому і наголосив Віктор Матчук.
Також цього дня згадувалося мовне питання, яке, за словами Віктора Черномирдіна, має вирішуватися на рівні керівництва України та її регіонів. Мовляв, тут мова йде не про саму російську мову, а про громадян, для яких вона є рідною. Тому до цієї проблеми слід підходити особливо акуратно: потрібно навчитися не тільки слухати, а й чути те, чого хочуть мешканці держави.
Що ж до нового українського уряду, посол Росії коректно ухилився від відповіді на запитання, який коаліційний склад є найбільш бажаним для росіян, сказавши лише, що їх влаштує будь-яке рішення.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору