Рівне:

Створення та просування сайтів

Білосніжні береги Тунісу

Новини регіону 08-чер, 2006, 10:469 prov 1 143
Туніс має багатющу історію. Спочатку він був частиною Карфагенської імперії. Історія свідчить, що місто Карфаген у 814 році до н.е. заснували фінікійці.
Туніс сьогодні – це справжній райський куточок для відпочинку та ласий шматок для вгамування туристичного апетиту. Найбільш цікаві історичні місця в Тунісі – це Карфаген, поселення Саді бу Саід та величезний музей мозаїки “Бардо”.
Екзотичний Туніс знаходиться на півночі африканського континенту і завжди готовий здивувати красою своєї природи та цікавими історичними місцями. Одним із таких вважається поселення Саді бу Саід. Чудернацькі блакитно-білі будівлі, збудовані щe у XV ст. н.е., відкривають чудову панораму на місцеві пляжі. Піднімаючись східцями вгору та прогулюючись вузькими вуличками, можна купити усіляких сувенірів. Жителі Тунісу завжди раді туристам, запропонують вам що завгодно, але якщо будете купувати якусь річ, обов’зково поторгуйтеся, “зіб’єте” щонайменше півціни. В Тунісі також є чималий музей мозаїк, найвідомішим мозаїчним шедевром якого є «картина», на якій зображений Вергілій, він пише “Енеїду”. За сюжетом мозаїки стає зрозуміло, що це є четвертий розділ твору. По обидва боки стоять жінки – це музи митця.
Неподалік столиці знаходиться усім відомий Карфаген. Візит у це місто для туриста, котрий приїхав до Тунісу, вважається мало не обов’язковим. Карфаген у перекладі з фінікійського означає “нове місто”. Римляни називали його Картаго, а греки – Кархедон. Згідно з історичними даними, місто заснувала цариця Елліса, котра утекла із Тіра після того як її брат Пігмаліон, цар Тіра, вбив її чоловіка Сіхея, щоб заволодіти її багатством.
На території Карфагену знаходиться чималий амфітеатр. Ви маєте нагоду повернутися у часи 3-4 ст. до н.е., ступивши на землю тепер зруйнованого амфітеатру, де проходилися гладіаторські бої. За деякими даними, Карфагенський амфітеатр вміщував 40 тисяч глядачів, які бажали видовищ та крові, спостерігаючи за смертельними поєдинками гладіаторів.
Ще одне древнє поселення на території Карфагена, котре на початку нашої ери заснували римляни, є не менш цікавим. Ще в давнину тамтешні мешканці зіткнулися із проблемою прісної води. А вона була лише в горах. Тому вони збудували водопровід, який проклали за містом, загальною протяжністю 132 кілометри, на той час це був найбільший водопровід у світі. Саме тут багатії приймали ванни, робили масажі та усілякі водні процедури.
Карфаген сьогодні – це престижне містечко країни. Саме там знаходиться літня резиденція президента. Вам неодмінно сподобається Туніс із його багатою історією, білосніжними пляжами та справжнім морським повітрям.
Спеціально для «Провінційки»
Аліна БУДАФЕНКО,
Туніс.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору