Рівне:

Створення та просування сайтів

В Чечні залишилося не більше 300 бойовиків

Україна і світ 23-кві, 2009, 09:449 prov 947
Число бойовиків, які перебувають на території Чечні, не перевищує 300 осіб, заявив голова Комітету Державної думи Росії з безпеки Володимир Васильєв.
“Президент Кадиров оцінює кількість бойовиків приблизно в 300 осіб. Я згоден з такими даними “, - сказав Васильєв.
Водночас він не виключив, що “нас будуть перевіряти на міцність вороги”.
Він підкреслив, що після скасування режиму контртерористичної операції (КТО) в Чечні залишиться досить сил, щоб підтримувати безпеку.
Зокрема Васильєв зазначив, що Національний антитерористичний комітет, до якого входять представники всіх міністерств, узяв на себе відповідальність за безпеку в Чечні.
“У нас там залишаються сили постійного базування - армійські та внутрішні війська. Плюс у нас є резерви, які можна підтягнути, а найголовніше — у нас є народ Чеченської республіки, який хоче миру”, - сказав голова комітету Держдуми, і підкреслив, що участі федерального центру в гарантуванні безпеки республіки достатньо.
У Чечні, за словами Васильєва, крім власних правоохоронних органів залишається армійська дивізія і бригада Внутрішніх військ РФ. “Це досить великі сили”, - підкреслив він.
Він переконаний, що люди, які пережили дві чеченські війни, в змозі подолати загрозу тероризму.
При цьому Васильєв зазначив, що надлишкова кількість силових органів перешкоджає вільному руху громадського транспорту. Він нагадав, що режим КТО передбачає 13 обмежень, одне з яких - контроль над людьми та вантажами, які пересуваються через кордон. Васильєв переконаний, що за таких умов дуже складно розвивати економіку Чечні.
Наприкінці березня президент Чечні Рамзан Кадиров, з посиланням на спецслужби республіки, заявив, що в даний час в Чечні діють близько 480 членів незаконних збройних формувань.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору