Рівне:

Створення та просування сайтів

Кількість одержувачів субсидій може зрости вдвічі

Україна і світ 15-чер, 2006, 15:209 prov 934
Після підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги кількість одержувачів субсидій в Україні виросте вдвічі і буде складати 1,2 млн. сімей, передає УНІАН. Про це заявив міністр праці і соціальної політики України Іван Сахань, відповідаючи на питання, які кроки планує здійснити уряд у плані допомоги сім’ям після підняття тарифів на газ і електроенергію, що заплановано для населення з 1 липня цього року.
– Ми порахували, що після підвищення тарифів кількість одержувачів субсидій зросте десь із 600 тис. до 1 млн. 200 тис., тобто вдвічі. Таким чином, 1 млн. 200 тис. родин, а це близько 4 млн. осіб, одержать право на оплату житлово-комунальних послуг з урахуванням нових тарифів на газ у тих межах, у яких платять сьогодні, – це 15-20% доходу, – сказав Сахань.
Міністр також звернув увагу на те, що в Україні є закон про індексацію грошових доходів населення, що передбачає індексацію заробітної плати, пенсії і всіх інших постійних виплат відповідно до росту рівня інфляції.
– Якщо в результаті росту тарифів на газ і електроенергію відбудеться підвищення рівня інфляції, то автоматично буде працювати цей закон, і абсолютно все населення України в межах прожиткового мінімуму буде відповідним чином підтримане, – сказав він. – Також зараз у Кабміні обговорюється варіант диференційованої оплати за житлово-комунальні послуги. Диференціація передбачає, що частина населення, що споживає невелику кількість газу – до 350 кубометрів на сім’ю – буде платити в тих межах, що вона платить сьогодні. Тобто для такої категорії підвищення тарифів не передбачається.
Тим часом, за словами міністра економіки України Арсенія Яценюка, державний бюджет має у своєму розпорядженні кошти для фінансування субсидій малозабезпеченим категоріям громадян у зв’язку з підвищенням цін на газ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору