Рівне:

Створення та просування сайтів

НОВІ РЕАНІМОБІЛІ ДЛЯ СІЛЬСЬКИХ АМБУЛАТОРІЙ

Актуально 15-чер, 2006, 15:219 prov 1 031
Новим санітарним транспортом невдовзі укомплектують сільські лікарські амбулаторії та фельдшерсько-акушерські пункти Рівненщини.
Як повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Михайло Андрушків, на придбання реанімобілів та медичного обладнання надійшла субвенція з державного бюджету в розмірі 10 мільйонів гривень. Кожен район, залежно від кількості жителів, отримає від двох до чотирьох реанімобілів.
За кошти з державного бюджету буде закуплено також обладнання для лікарських амбулаторій, які обслуговують понад дві тисячі чоловік. За словами Михайла Андрушківа, на Рівненщині функціонує 81 така амбулаторія. Частину державних коштів буде спрямовано на придбання обладнання для ФАПів, послугами яких користується більше однієї тисячі сільських жителів. На території області нині працює 115 таких закладів. До мережі закладів охорони здоров’я області невдовзі надійдуть 35 автомобілів. Втім, депутати планують звернутися до Міністерства охорони здоров’я з пропозицією, щоб тендер на закупівлю обладнання, який нині проводиться в Києві, проводили на місцях безпосередньо розпорядники коштів. Це дозволило б ефективніше укомплектовувати медичну сферу першочергово необхідним обладнанням. Депутати розглянули понад 20 питань порядку денного і переважну більшість із них рекомендували винести на розгляд сесії. На думку членів комісії, потребує змін система управління охорони здоров’я області. Голова комісії Віра Кобилянська висловила думку про доцільність створення в усіх районах Рівненщини відповідних управлінських структур.
Крім того, сформовано керівний склад комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства Рівненської обласної ради. Обрали заступника голови і секретаря комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства Рівненської обласної ради. Так, заступником голови постійної депутатської комісії став Валерій Стеців, а секретарем – Володимир Кисіль.
Як зауважив перший заступник голови обласної ради Валентин Королюк, у подальшій роботі комісії деструктиву не буде, адже політичну напругу, через яку не відбулося її попереднє засідання, вдалося зняти.
Наталія ЛЕВЧУН,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору