Рівне:

Створення та просування сайтів

150 ТИСЯЧ НА МЕДИЧНИЙ ЗАКЛАД

Актуально 15-чер, 2006, 15:249 prov 1 268
9 червня у селищі міського типу Томашгород, що в Рокитнівському районі, відбулося урочисте відкриття амбулаторії сімейної медицини. На облаштування цього медичного закладу було виділено 150 тисяч гривень. Основними фінансовими донорами стали Чорнобильська програма відродження та розвитку, програми розвитку Організації Об’єднаних Націй, меценати із США, Японії, Непалу, долучилася також і місцева влада.
Як розповів головний лікар Томашгородської амбулаторії Едуард Остапенко, приміщення старої амбулаторії для втілення такого проекту було замалим. Тому за виділені кошти під медичний заклад вдалося реконструювати гуртожиток не функціонуючого нині кам’яно-дробильного заводу. Відтепер в амбулаторії працюватиме три кабінети сімейного лікаря, кабінети УЗД, щеплень та стоматологічний, чотири палати денного стаціонару, оснащені всім необхідним і новим обладнанням. А медичний персонал з переходом на обслуговування за принципом сімейної медицини пройшов спеціальні шестиміясчні курси.
Амбулаторія обслуговуватиме жителів не лише Томашгорода, а й кількох навколишніх сіл із п’ятитисячним населенням. Втім, як зазначив Едуард Остапенко, сьогодні є нестача спеціалістів. Адже, за наказом Міністерства охорони здоров’я, у закладах, які працюють за принципом сімейної медицини, на 1200 осіб має припадати один лікар, а в Томашгороді пан Едуард – єдиний. Решта персоналу – переважно випускники Рокитнівського медичного училища.
За словами начальника управління захисту населення від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Оксани Заліпської, одним із пріоритетних напрямків діяльності управління є здоров’я населення територій, які найбільш постраждали від Чорнобильської трагедії, тому такі медичні заклади створюватимуться і надалі. А поки що Томашгородська амбулаторія є найкращою серед усіх у північних районах Рівненської області.
Присутній на урочистому відкритті медичного закладу заступник начальника управління охорони здоров’я Рівненської облдержадміністрації Віктор Ковальов повідомив, що амбулаторії виділили новий автомобіль швидкої допомоги. А депутат обласної ради Віктор Мініч від депутатського корпусу презентував телевізор.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору