Рівне:

Створення та просування сайтів

Бібліотекарськими стежками

Суспільство 22-чер, 2006, 15:539 prov 1 093
Наталія Корнійчук планувала стати вчителем. Але, опанувавши фах бібліотекаря, вже 23 роки прищеплює читачам Рівненської державної бібліотеки любов до храму книги.
– Я хотіла стати вчителем, – зізнається пані Наталія. — Проте склалося так, що вступила до Київського державного інституту культури імені О. Є. Корнійчука і там опанувала спеціальність бібліотекаря. Зараз, із висоти прожитих літ, оглядаючись назад, добре розумію і, навіть на сто відсотків упевнена, що вибрала правильну життєву стежку.
Наталія Корнійчук дуже віддана своїй роботі. Ставиться до неї з любов’ю. Завжди прагне допомогти заблукалим у храмі книги.
– Робота – це моє життя, – говорить пані Корнійчук. Вона приносить мені задоволення, радість. Коли обслуговую читачів, набираюся разом із ними сил, відпочиваю.
Наталія Корнійчук за 23 роки праці у Рівненській державній обласній бібліотеці пройшла чи не всіма стежками бібліотекарської справи. Працювала у відділі комплектування, обробки, на абонементі, у методичному відділі… Зараз вона завідуюча читального залу.
– Коли я тільки починала, – пригадує пані Корнійчук, – коли тільки ставала на бібліотекарський шлях, часто-густо намагалася втекти на роботу. Там, у храмі книги, завжди фізично і духовно відпочивала, отримувала величезну кількість позитивної енергетики… Шкода, що сьогодні не всі розуміють, яка цілительська сила друкованого слова, ставляться до літератури, як до чогось другорядного, майже непотрібного. Трапляється і таке, що читачі, зазвичай студенти, дозволяють собі у храмі книги займатися браконьєрством: шматують літературу, виривають сторінки, навіть «ділять» їх на 4-5 частин…
Крім бібліотекарських здібностей, Наталія Корнійчук наділена ще й організаторськими. Дуже часто вона організовує і проводить виховні заходи різного плану. І все це робить з любов’ю, добром, щирістю, прагненням влаштувати все так, аби оточуючим (слухачам чи глядачам) було комфортно і, звичайно, цікаво.
Працівники Рівненської державної обласної бібліотеки захоплюються Наталією Корнійчук: і як висококваліфікованим спеціалістом, і як людиною. Принциповість і відповідальність у ній вдало поєднуються із мудрістю, щирістю, почуттям гумору та бажанням завжди чинити так, аби оточуючим було приємно, зручно і радісно.
Юлія БОНДЮЧНА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору