Рівне:

Створення та просування сайтів

Лукашенко заморозить рахунки Буша і Райс

Україна і світ 29-чер, 2006, 10:519 prov 1 149
Білорусь готова заморозити рахунки президента США Джорджа Буша і держсекретаря Кондолізи Райс у відповідь на рішення адміністрації Білого дому про арешт рахунків Олександра Лукашенка і низки білоруських високопоставлених урядовців.
— Ми вводитимемо адекватні, симетричні заходи щодо Джорджа Буша і Кондолізи Райс. Ми заморозимо їх рахунки і накладемо арешт на їх акції, — заявив у неділю ввечері Національній державній телерадіокомпанії секретар Ради безпеки Білорусі Віктор Шейман. — Всім очевидно, що ніяких рахунків ні у Лукашенка, ні у мене в США немає і не може бути. 10 років адміністрація США шукає ці рахунки і 10 років тому президент Білорусі заявив, що готовий віддати всі ці гроші тому, хто їх знайде.
Секретар Ради безпеки Білорусі вважає подібну політику Вашингтона “твердолобою і потворною”. На думку Віктора Шеймана, причиною такої позиції Білого дому щодо Мінська є курс Білорусі на побудову Союзної держави з Росією, формування могутньої військово-політичної структури в рамках Організації Договору про колективну безпеку, а також самостійна політика, що проводиться главою білоруської держави.
Євросоюз і США звинувачують білоруську владу у фальсифікації результатів президентських виборів у березні 2006 року, а також у гоніннях опозиції.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору