Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина лідирує за кількістю земельних аукціонів

Актуально 30-кві, 2009, 13:499 prov 1 172
За повідомленням начальника Головного управління Держкомзему в Рівненській області Світлани Богатирчук-Кривко, Рівненщина посіла перше місце в Україні за кількістю проведених земельних аукціонів. У 2008 році реалізовано 474 ділянки. За сумою виручених коштів Рівненська область — одна з перших в Україні. Від продажу землі минулого року отримали 42 мільйони гривень, що майже на 9 мільйонів більше, ніж у попередньому році. Про це повідомила ZAXID.NET прес-служба Державного комітету України із земельних ресурсів.
Щоправда, цього року ситуація із земельними аукціонами дещо інша. Вона почала змінюватися ще наприкінці минулого року. Головна причина - зниження зацікавленості бізнесу у придбанні землі.
За словами начальника управління оцінки та ринку земель Головного управління Олександра Придатка, в останні роки збільшується кількість аукціонів, які не відбулися через відсутність претендентів. Були випадки, коли переможці торгів відмовлялися укладати угоди купівлі-продажу, бо не могли оплатити вартість придбання. З минулого року нереалізовано 72 ділянки, на які підготовлено необхідну документацію. Фахівці сподіваються продати їх у цьому році.
У Головному управлінні говорять і про зменшення ціни продажу. Якщо у 2007 році вартість ділянок, проданих на аукціонах, зростала в середньому у 3,7 раза, то у 2008 році — лише в 1,6 раза. Більшість торгів відбувалися за участю 2-3 претендентів. Це також позначалося на остаточній вартості тієї чи іншої ділянки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору