Рівне:

Створення та просування сайтів

Перевізники відклали страйк

Актуально 30-кві, 2009, 13:529 prov 1 297
Автоперевізники України відклали на невизначений термін загальнодержавний страйк, який попередньо запланували на кінець квітня цього року. Таке рішення прийняв Страйковий комітет під час всеукраїнських зборів перевізників у Києві.
За словами голови правління громадської організації „Спілка водіїв” Сергія Овчиннікова, це рішення було прийнято після домовленостей, досягнутих у результаті переговорів між автоперевізниками та представниками Мінтрансзв’язку і Держпідприємництва.
Нагадаємо, що близько місяця тому перевізники України звернулися до найвищих органів влади з вимогою відмінити абзац п‘ятий частини другої статті 45 Закону „Про автомобільний транспорт”, відповідно до якого в конкурсі на визначення автомобільного перевізника на автобусному маршруті загального користування не можуть брати участь претенденти, які передбачають використовувати на маршрутах автобуси, переобладнані з вантажних транспортних засобів. Підприємці вважають, що зазначені зміни зумовлять глибоку кризу в галузі перевезень пасажирів і в результаті повністю знищать цю галузь у нашій державі. Тому у випадку ігнорування їхніх вимог вони обіцяли розпочати проведення безстрокових акцій протесту по всій Україні.
„Більше року тому перевізники вже протестували проти таких дій влади, – говорить голова Страйкового комітету перевізників Валентин Демчук. – Тоді було досягнуто домовленості, що переобладнані транспортні засоби можна буде використовувати для перевезення пасажирів до 2012 року з подальшою їх заміною на кращі. Проте обіцянки влади так і залишились цяцянками. Тому в березні було прийнято рішення оголосити передстрайковий стан та визначено склад Страйкового комітету. Очевидно, після цього представники влади зрозуміли, що люди вже не можуть більше терпіти такого безчинства, і пішли на конструктивні переговори з нами. Перевізники вкотре повірили обіцянкам можновладців змінити ситуацію на краще. Тому й було прийняте рішення відкласти страйк на невизначений термін”.
Однак, як запевнив пан Демчук, якщо їхні прохання й надалі будуть ігноруватись вищими органами влади, то люди в будь-який момент готові до проведення масштабних безстрокових акцій протесту по всій Україні. Страйкувати готові тисячі перевізників з усіх куточків нашої держави, — повідомив інформаційний відділ ГО „Спілка водіїв”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору