Рівне:

Створення та просування сайтів

Тігіпко подає у відставку і йде в Президенти

Україна і світ 30-кві, 2009, 14:549 prov 1 375
Голова правління “Сведбанку”, який також є співголовою ради інвесторів при Кабміні й радником Прем’єр-міністра на громадських засадах, Сергій Тігіпко заявив про наміри подати у відставку і балотуватися в Президенти.
“Це моє рішення, яке я реалізую”, - сказав Тігіпко, розповідаючи про наміри висунути свою кандидатуру в Президенти. “Я закінчу свою роботу в банку і одразу буду оголошувати про це офіційно”, - уточнив він.
Також він спростував твердження про те, що його можуть використовувати як технічного кандидата, який сам не виграє вибори.
Крім того, Тігіпко висловився проти внесення змін до Конституції, за якими вибори Президента відбуватимуться не всенародно, а в парламенті: “Право людей обирати Президента прямо сьогодні ніхто не погодиться віддати. У нас сьогодні може бути багато претензій до свого Президента, але “бачили очі, що купували”, це наше право помилятися, право людей, які приходять на вибори”.
За словами Тігіпка, якщо навіть і йти на такі радикальні зміни, то політичним силам потрібно про цей намір заявити публічно, піти спочатку на парламентські вибори, а потім вже обирати президента в парламенті. “Це було б справедливо”, - заявив він.
Щодо можливості домовленостей між ПР і БЮТ Тігіпко зазначив: “Коли ці дві сили об’єднаються, однозначно втратять обидві. Бо люди часто голосували за принципом розділу країни... Коли “наші” об’єднаються з “чужими”, я впевнений, що велика кількість людей перестане за них голосувати, тому з’явиться поле, яке вже сьогодні складає від 30 до 40%, тих, хто не хоче голосувати за так званих “старих” (політиків), і воно ще розшириться”, - сказав Тігіпко.
У нинішній ситуації “було б непогано спочатку повернутися на певний період до президентської республіки, трошки порядок навести, а потім можна відновити парламентську республіку”, - заявив він і додав: “Це все повинно дозріти, однозначно перспектива за парламентською республікою”.
Сьогодні ж Тігіпко не приховує своїх президентських амбіцій. “Не подобається мені те, що відбувається в країні. Не хочу спостерігати, хочу на це впливати”, - заявив він минулого тижня в інтерв’ю Радіо “Свобода”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору