Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному зустрічалися з Гоголем

Останні новини 01-травня, 2009, 14:219 prov 1 334
У відділі мистецтва обласної бібліотеки для юнацтва відбулась презентація виставки-конкурсу творчих робіт за мотивами творів М. Гоголя «Світ творчості Гоголя». Конкурс проводився з нагоди 200-річчя від дня народження видатного письменника, класика української та російської літератури, всесвітньовідомого майстра художнього слова. Слід зазначити, що міжнародна організація ЮНЕСКО оголосила М. Гоголя – літератором 2009 року, а за ініціативи Президента України 2009 рік був оголошений роком Гоголя.
В конкурсі брали участь вихованці підліткових клубів (ПК) міста. В експозиції виставки представлено біля 100 різнопланових робіт: це живопис, художнє ліплення, шкіряна пластика, скульптура малих форм, аплікації, витинанки, колажі та ін.
Провідний бібліотекар відділу мистецтв Ганна Копильців ознайомила присутніх з маловідомими сторінками з життя Миколи Гоголя. Змістовний аналіз творчих робіт зробила член незалежного журі Наталія Рябушко, викладач Рівненської дитячої художньої школи. Переможців конкурсу нагородили дипломами та цінними подарунками.
Переможцями конкурсу стали: Катерина Давидчук за роботу «Страшна помста» в номінації «Живопис» (ПК «Сучасник»); Тарас Дубич за роботу «Сорочинський ярмарок» в номінації «Аплікація» (ПК «Самоцвіт»); Ольга Мельник за роботу «Мертві душі» в номінації «Художнє ліплення» (ПК «Пролісок»); Оксана Ходорчук за роботу «Сорочинський ярмарок» в номінації «Колаж» (ПК «Романтик»); Микола Нікулін за роботу «Облога Дубенського замку» в номінації «Рівненщина у творах Гоголя» (ПК «Юність»); Олександр Редько за роботу «Біля Миргорода» в номінації «Шкіряна пластика» (ПК «Мрія»); Тетяна Каленик за роботу «Вій» в номінації «Наймістичніша робота» (ПК «Росинка»). Є серед нагороджених і колективна робота «Сорочинський ярмарок» вихованців ПК «Росинка», яка отримала спеціальний приз.
Музичним вітанням для учасників та гостей заходу прозвучали народні композиції у виконанні бандуристки Рівненського музичного училища Катерини Шепелюк.


Валентина Горицька,
Рівненська державна обласна
бібліотека для юнацтва
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору