Рівне:

Створення та просування сайтів

до вас прийшов колектор...Чи відчиняти двері ?

Порадниця 07-травня, 2009, 12:109 prov 1 539
Порада перша: не панікувати!
По-друге, якщо до вашої оселі прийшов колектор, в першу чергу слід зібрати всю максимальну інформацію та не займати пасивну позицію. Треба бути активним: необхідно попросити документи представників колекторських компаній, записати номер їхнього посвідчення, а якщо є, то й паспортні дані. Запитайте, яку фірму вони представляють, їх контактні телефони та адресу компанії (де вона зареєстрована). Якщо колектор не відповідає на ці запитання, то можете сміливо викликати наряд міліції й сказати правоохоронцям, що до вашої оселі вломлюються зловмисники та намагаються вас пограбувати.
Далі обов’язково в присутності представника колекторської компанії слід подзвонити за телефонами, які він вам надасть, тобто за стаціонарними телефонами колекторської компанії, яку він представляє. Необхідно дізнатися, чи він справді колектор, чи має повноваження (та які саме) для того, аби стукати в двері вашої оселі.
Якщо в колекторській компанії підтвердили, що відвідувач представляє інтереси саме їхньої фірми, необхідно взяти у нього максимальну кількість документів та дізнатися максимум інформації про претензії, які він до вас має: які питання та вимоги вони до вас ставлять, звідки виникла заборгованість та хто має до цього безпосереднє або опосередковане відношення.
Далі може існувати кілька варіантів розвитку подій. Перше, що ви маєте запам’ятати: всі дії колекторських компаній в Україні не прописані жодним законодавчим актом і робота колекторів як така порушує кілька статей Кримінального кодексу України. І в першу чергу закон України “Про оперативно-пошукову діяльність”. Тому при появі колекторів ви маєте право зателефонувати в міліцію та написати заяву зі скаргою на те, що вас переслідують. Крім того людина, яка прийшла до вас, представляючи інтереси колекторської компанії, отримала дані про ваше приватне життя незаконним способом, і не відомо, яким чином вона цю інформацію зібрала. Тобто колектори, образно кажучи, використовують норми кредитних договорів, в яких банки самі незаконно прописують згоду своїх клієнтів на передачу даних про них третім особам. Причому не вказуючи, яким саме “третім особам” ця інформація передається. Звісно, судитися з банком немає жодного сенсу, адже ви підписали договір.
Не будьте легкою здобиччю для колекторів. Адже чим більше часу колектор витрачатиме на вас, чим більше його турбуватиме міліція, прокуратура і т. д., тим менше у нього буде бажання з вами спілкуватися. Необхідно також розуміти: коли колектор усвідомлює, що “вибиття” окремого боргу є вкрай складним, то через рік такий борг, так би мовити, “списується” колекторським компаніям. І якщо вас ніяк не можна дістати і ви стаєте “складним” клієнтом (а ви просто захищаєте свої права), то колектори рано чи пізно відчепляться.

Що робити, якщо покусав собака?
Звичайно, ідеальний варіант – відразу ж звернутися за кваліфікованою допомогою до лікаря–хірурга або травматолога в лікарню за місцем проживання.
Але якщо близько його не виявиться – місце укусу варто промити розведеним у воді милом (можна й господарським, і звичайним туалетним, а також антибактеріальним), і необхідно це зробити дуже ретельно. Саму рану можна обробити 3% розчином перекису водню. Потім необхідно накласти на рану стерильну пов’язку з антисептиком й звернутися в найближчу медичну установу. Причому зробити це слід в будь-якому випадку, навіть якщо у вас незначний укус або якщо собака домашній і щеплений від всіх собачих хвороб. Укус тварини повинен оглянути й обробити фахівець.
Якщо вас вкусила невідома тварина (або яка одразу втекла), необхідно, безумовно, звернутися в лікарню. Саме там лікарі–фахівці зможуть вам призначити лікування.
Більше того, ви повинні завжди пам’ятати про таке страшне захворювання, як сказ, переносником якого можуть бути собаки. Найбільш небезпечні при зараженні сказом укуси на обличчі, голові й кінчиках пальців. Тоді від своєчасного звертання до лікаря залежитиме ваше життя. Адже якщо собака є носієм вірусу сказу, то уколи необхідно робити негайно!
Схожі новини
Коментарі - всього 2

Віктор 07-травня, 12:23

Шановні редактори, а при чому тут собака??? Чекаю на відповідь :)

Олег 07-травня, 12:37

Видимо, собака и коллектор одно и тоже :)
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору