Рівне:

Створення та просування сайтів

Актуально

Газета СВ 07-травня, 2009, 12:229 prov 1 138
Уряд Молдови у повному складі подав у відставку
Уряд Молдови подав у відставку, заявила на засіданні кабінету міністрів прем’єр-міністр Молдови Зінаїда Гречана.
Вона зазначила, що уряд просить про відставку згідно з чинним законодавством країни.
Як пояснила Гречана, згідно із законодавством, уряд подає у відставку перед завершенням мандату парламенту, який висловив вотум довіри кабінету міністрів.
Присутній на засіданні президент Молдови Володимир Воронін висловив подяку кабінету міністрів і попросив його членів виконувати обов’язки до формування нового складу кабінету міністрів.
Нагадаємо, за підсумками виборів у Молдові близько 50% голосів виборців отримала правляча партія комуністів. Проте на початку квітня жителі Кишинева, не згодні з підсумками виборів, вийшли на демонстрації у столиці Молдови, які переросли у зіткнення з поліцією.
Після цього ЦВК Молдови вирішив провести перерахунок голосів, проте результати виборів істотно не змінилися. Опозиція у свою чергу заявила, що заблокує обрання нового президента, аби домогтися розпуску парламенту і проведення дострокових виборів.

Бельгійці через кризу почали здавати пляшки
Бельгійці в умовах економічної кризи вирішили підзаробити на пластикових пляшках, — повідомила газета “Het Belang van Limbourg”.
Жителі Бельгії, пише видання, віднині здають тару в сусідній Голландії, де за кожну порожню пляшку при її здачі через спеціальний автомат-приймач, встановлений в супермаркетах, вони отримують 25 євроцентів.
За даними газети, у Голландії вартість пластикової тари включена до ціни продажу питної води, в яку вона розлита, а в Бельгії грошей за неї не стягують, і пляшки задаються на переробку абсолютно безкоштовно.
Водночас автомати-приймачі у Нідерландах поки що не здатні відрізнити бельгійську тару від вітчизняної, зазначає газета.
Нагадаємо, що у Львові в умовах кризи деякі громадяни почали продавати справжнє львівське повітря в консервних банках.

НКРЗ підвищила тарифи на фіксований зв’язок на 20%
Нацкомісія з питань регулювання зв’язку затвердила підвищення граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги на 20%, пише “Коммерсант-Україна”.
Так, рішення було схвалено комісією на початку року і проходило узгодження з профільними відомствами.
“Собівартість послуг зросла, і оператори фіксованого зв’язку працювали собі в збиток”, — зазначив член НКРЗ Володимир Олійник.
За його словами, тепер абонплата за користування послугами міського зв’язку доведена до собівартості і навіть перевищує її на 1%.
Олійник також відзначив, що сільський зв’язок залишається збитковим навіть після підвищення тарифів, але тепер абонплата за його використання наближена до собівартості.

Великобританія достроково завершить участь в іракській кампанії
Великобританія на місяць раніше, ніж було оголошено, завершує свою участь в іракській кампанії. Про це повідомив британський міністр оборони Джон Хаттон.
“Ми щиро переконані, що досягли успіху в наших завданнях в Іраку, і ця служба формально завершує активну бойову роль Великобританії в цій країні”, — зазначив міністр, слова якого наводять британські ЗМІ.
Хаттон взяв участь у спеціальній меморіальній церемонії в Басрі в пам’ять про 179 британських військовослужбовців, що загинули за більш як шість років участі Великобританії у війні і післявоєнному відновленні Іраку.
Британці передадуть головні функції із забезпечення безпеки на півдні Іраку іракським збройним силам і правоохоронним органам. Ряд завдань із охорони транспортних шляхів візьме на себе американський контингент, що залишається в Іраку.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору