Рівне:

Створення та просування сайтів

Луценко подав у відставку

Україна і світ 14-травня, 2009, 15:249 prov 1 123
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко просить Верховну Раду розглянути питання про його відставку. Про це повідомив голова парламенту Володимир Литвин.
При цьому, за словами спікера, Луценко просить Верховну Раду розглянути заяву за його відсутності.
У своїй заяві Луценко описує інцидент, що стався в аеропорту Франкфурта-на-Майні.
Зокрема, Луценко відзначив, що після з’ясування обставин події “начальник поліції землі Гессен пан Хефлер офіційно вибачився”. “Офіційно просить вибачення (начальник поліції) за дії підлеглих і просить не тримати зла на поліцію і Німеччину в цілому”, — говориться у заяві.
Наступного дня, за словами Луценка, “жовта преса” Німеччини розмістила “низку неправдивих інформацій”. Міністр вказує, що надалі цей конфлікт почали використовувати “виключно в українських вузькопартійних цілях”.
“У таких умовах виконання робочого візиту було дуже складним через те, що ця брудна кампанія проти мене і мого сина продовжується, я розумію всю складність виконання мною обов’язків глави МВС. Давнє бажання Секретаріату Президента і опозиції дестабілізувати діяльність МВС очевидне... З причини цього прошу Вас, шановний Володимире Михайловичу (Литвин) розглянути питання про мою відставку. Розгляд заяви прошу провести без моєї присутності найближчим часом”, — підкреслив Луценко.
Литвин направив заяву для вивчення у профільні комітети.
Раніше низка німецьких ЗМІ повідомила, що в Німеччині, в аеропорту Франкфурту поліція затримала українського міністра внутрішніх справ Луценка і членів української делегації в крайньому ступені сп’яніння. За даними німецьких ЗМІ, Луценко в бійці з німецькими поліцейськими використовував образливі і расистські вислови типу “нацистські свині”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору