Рівне:

Створення та просування сайтів

Актуально

Газета СВ 22-травня, 2009, 09:069 prov 1 390
Через кризу люди можуть почати повнішати
Рецесія буквально позбавила світ сну. Середній менеджер спить на 19% менше, ніж необхідні 8 годин на добу, — пише газета “Financial Times” з посиланням на проведене в 5 країнах опитування. Близько 40% опитаних звинувачують у своєму безсонні стан світової економіки.
Найбільше робочий стрес позначається на американцях - близько 30% учасників опитування із США наводять як причину недосипання саме службові проблеми.
На наступному місці йде Німеччина - 27%. У Великій Британії робота позбавляє сну 24% менеджерів, у Японії - 20%.
У Нідерландах менеджери виявилися найбільш стресостійкими з опитаних - лише 12% відзначили проблеми зі сном, при цьому голландці сплять в середньому на 24 хвилини довше — 6 годин 38 хвилин на добу.
Брак сну негативно позначається на працездатності 61% респондентів, які в середньому недосипають по 6,2 доби на рік. Дефіцит сну небезпечний не тільки для людей, які страждають на безсоння, - він може завдати істотного збитку економіці в цілому, вважають аналітики. Так, економіка Великої Британії недоотримує на цьому до 3,63 млрд. фунтів стерлінгів ($5,5 млрд.) на рік.
“Люди, які недосипають, можуть почати повнішати, вони більш схильні до діабету, страждають від високого тиску і навіть серцевих нападів. Якщо не поставитися до сну серйозніше, ваше здоров’я може постраждати”, - відзначив головний директор з питань медицини “Philips Home Healthcare Solutions” Девід Уайт.
Тривалість сну “постійно зменшується, незалежно від стану економіки, на мій погляд, це пов’язано з проблемами трудової етики, впливом Інтернету, телебачення та соціальним тиском”, — заявив експерт.
Опитування, участь у якому взяли більше 2,5 тис. менеджерів, провела дослідницька фірма TNS на замовлення нідерландської компанії “Philips”, — повідомляє Інтерфакс-Україна.

У Шрі-Ланці вбили головного Тамільського тигра
Міністерство оборони Шрі-Ланки відзвітувало про ліквідацію лідера повстанців, головного “Тамільського тигра” Велупіллая Прабхакарана.
Прабхакарана застрелили під час спроби втечі від урядових військ. Лідер руху “Тигри звільнення Таміл-Ілама” разом з двома своїми найближчими помічниками спробував утекти в кареті “швидкої допомоги”, проте потрапив у засідку і був убитий. Його помічники також знищені.
Раніше 18 травня армія Шрі-Ланки ліквідувала ще чотирьох керівників руху: сина Прабхакарана, главу політичного крила угруповання, директора її миротворчого секретаріату та військового лідера тамілів.
За час війни загинули декілька десятків тисяч людей. У 1999 році сепаратистам вдалося взяти під контроль біля третини території Шрі-Ланки. На початку 2009 року армія країни розпочала масштабний наступ на позиції тамілів і за декілька місяців змогла відтіснити їх на північ.
Під час боїв урядовим військам вдалося знищити більшість бойовиків. Як повідомляється, зараз на невеликій ділянці джунглів, оточеній військовими, переховуються декілька десятків повстанців, які залишилися в живих, — повідомляє Lenta.ru.

Пакистанські війська знищили більше тисячі талібів
За час боїв у долині річки Сват на північному заході Пакистану урядові війська знищили більше тисячі бойовиків “Талібану”. Про це заявив міністр внутрішніх справ Пакистану Рехман Малик.
Повідомляється, що армійські підрозділи оточили цей населений пункт, однак бойовики чинять сильний опір. За оцінками влади, військова операція може тривати ще близько двох місяців.
Як повідомлялося раніше, відповідно до звіту Управління верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR), у результаті бойових дій вже більше мільйона осіб стали біженцями на північному заході країни. Майже половина з них - діти.
Нагадаємо, велика військова операція проти талібів розпочалася в Пакистані після того, як таліби відмовилися добровільно звільнити район, як цього вимагала влада країни.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору