Рівне:

Створення та просування сайтів

Підготовка розпочалася

Спорт 06-лип, 2006, 10:199 prov 1 596
24 червня рівненський “Верес” провів останню гру чемпіонату України з футболу у другій лізі сезону 2005-2006, а вже зараз розпочав підготовку до наступного сезону. В підсумку рівняни вибороли сьоме місце у турнірній таблиці, набравши 42 очки.
В доробку команди 12 перемог, шість нічийних ігор та десять поразок. Завершив “Верес” першість з від’ємним балансом забитих та пропущених м’ячів – 13 — 33:40. Проте міжсезонний час невеликий, вже 16 липня повинен стартувати Кубок України з футболу, а за ним і чемпіонат. Підвести підсумки минулого сезону та поділитися планами на майбутнє зголосився головний тренер “Вереса” Микола Волков (на фото):
— Я прийняв команду, коли розпочався сезон. Підготовку до другого кола колектив проводив з іншим тренером. У ході чемпіонату міняти щось було важко, тому що склад визначився, гравці були дібрані. В тактичному плані теж було ризиковано щось змінювати. Якщо сказати коротко — команда пройшла сезон хоч і нерівно, але набрала очок більше, ніж у першому колі. Значить зіграла успішно. Тому виступ команди можна вважати задовільним.
— Які проблеми переслідували команду у другому колі?
— Вони одні ті ж, які переслідують “Верес” з року в рік. Не стало виключенням і друге коло. Це транспортні проблеми, фінансування, матеріальна база, тренувальна база. По суті, все залишилося на місці.
— Як вдалося мобілізувати гравців?
— Я навіть не знаю. Таємниці немає: навчально-тренувальний процес, розмови з футболістами. Не приховаю, на початку другого кола вирішувалися деякі питання щодо стимулювання гравців, що зіграло свою роль. Є ще проблема з виплатою. Після зустрічі з президентом клубу “Верес” Святославом Власюком, думаю, цього тижня вона буде вирішена.
— Яким буде новий регламент чемпіонату?
— До сьогодні (розмова відбулася у неділю, – авт.) питання про проведення чемпіонату у другій лізі не вирішено. Клуби другої ліги будуть розбиті на дві підгрупи, а не на три, як було до цього часу. Але на сьогодні у нас немає ні регламенту, ні календаря, ми не знаємо своїх суперників. Планується Кубок України розпочати 16 липня, а перший тур нового сезону 21 липня. Але поки я не знаю суперників ні у Кубку, ні в чемпіонаті. Будемо з понеділка розпочинати підготовку без цієї інформації.
— Як буде вестися передсезонна підготовка?
— Ми дали футболістам кілька днів відпочити. Зараз гравці пройшли медичне обстеження і в понеділок розпочнемо підготовку. Хто залишиться в команді, хто піде — все буде залежати від матеріального стану і завдань, які будуть поставлені перед командою. З команди можуть піти футболісти, але й можуть з’явитися нові виконавці. У нас є молоді амбіційні гравці, які хочуть спробувати себе на вищому рівні. Як це вийде – побачимо.
— Нових гравців побачимо з числа учасників чемпіонату області?
— Я не хотів би так категорично казати, що тільки з чемпіонату області. Можна розраховувати і на тих, котрі грають у нас, а також за межами Рівненщини. Є задуми, але про них говорити поки рано. Все залежатиме від кількох чинників.
— Можете зупинитися на тому, як гравці провели друге коло?
— Я не прихильник, того, щоб когось виділяти, когось не виділяти. За рівнем самовіддачі ні до кого не маю претензій. Усі хлопці у минулих іграх були на достатньому рівні. Помилки, технічні та тактичні, бувають у всіх гравців – і досвідчених, і молодих. У нас були дві провальні гри у Раві та Івано-Франківську. В решті матчів зіграли у свою силу. Тому не хочеться когось виділяти. Повторю, за самовіддачею ні до кого претензій немає.
— Тоді не за прізвищам, а за позиціями охарактеризуйте…
— Грою обох воротарів задоволений. Вони, по суті, рівні за майстерністю. Провели рівну кількість ігор і відіграли на своєму рівні. До лінії захисту та півзахисту теж претензій немає. А от від нападаючих хотілося більше забитих голів. Щоб вони більше використовували свої моменти. Так коротко можна відповісти на ваше питання.
— Де плануєте провести передсезонну підготовку?
— Планували у Березному. Їздили дивитися базу, але знову все упирається у фінансування. Якщо вирішиться це питання і матимемо змогу виїхати — виїдемо і проведемо цілеспрямований десятиденний збір. Якщо ні — будемо на базі стадіону “Авангард” підтягувати свої кондиції у всіх відношеннях.
— Які плани керівництва?
— Ми зустрічалися з президентом “Вереса” Святославом Власюком. Він повинен зустрітися з обласним керівництвом, щоб на верхах теж допомогли гідно виступити єдиній професійній команді Рівненщини на українському рівні. Знову ж повторю — як все це вийде – не знаю. Думаю, ці зустрічі будуть доленосними — адже стане відоме наше майбутнє існування.
— Що нового побачили на ЧС?
— Є над чим поміркувати, проаналізувати. Але найперші враження — багато ігор проходили у напруженому ритмі, де вирішувалося все одним забитим голом. Багато команд приділяють увагу грі від захисту. Йде гра в один дотик перед штрафною, аби швидко пройти захисні редути суперника. Було видно різні тактичні побудови, грають збірні з різною кількість нападників, півзахисників. Потрібно все “переварити”. Але одне скажу — чемпіонат не відкрив нових зірок.
— Останнє питання — хто стане чемпіоном?
— Важко сказати. Всі команди рівні. Не можу сказати — на кожну поставлю по 25 відсотків. Чотири рівні команди, і хто б не став чемпіоном — він гідний цього.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору