Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 13-лип, 2006, 10:259 prov 1 057
Білорусь побудує АЕС на кордоні з Росією
Білорусь планує вести будівництво атомної електростанції (АЕС) на майданчику в Могилевській області, у максимальній наближеності до кордону зі Смоленською областю РФ.
Як повідомив радник голови концерну “Бєленерго” Володимир Кордуба, при розгляді фахівцями Національної академії наук і міністерства енергетики Білорусі 6-ти імовірних майданчиків для будівництва АЕС було визначено два найперспективніші майданчики, розташовані на півночі та південному сході Могилевської області. Серед переваг цих майданчиків було відзначено їхню близькість до кордону з Росією та Смоленської АЕС у зв’язку з розглянутою можливістю використання інфраструктури Смоленської АЕС для розвитку атомної енергетики в Білорусі.
Уряд, за його словами, прийняв рішення про початок будівельних робіт у рамках цього проекту в 2008 році.
У червні 2006 року рада міністрів Білорусі схвалила робочий план з будівництва атомної електростанції в республіці.

Вбито Шаміля Басаєва
В Інгушетії, в ніч на 10 липня, був знищений один із лідерів чеченських бойовиків Шаміль Басаєв.
Про це доповів Президенту РФ Володимиру Путіну директор ФСБ Микола Патрушев.
— Сьогодні вночі в Інгушетії була проведена спецоперація, про підготовку якої я вам доповідав раніше, в результаті якої був знищений Шаміль Басаєв, а також ряд бандитів, які здійснювали підготовку і теракти в Інгушетії, — сказав керівник ФСБ.
— Цей захід став можливим завдяки тому, що були створені оперативні позиції за кордоном, перш за все в тих країнах, в яких збиралася зброя і згодом доставлялася до Росії для здійснення терактів, — додав він.
Патрушев повідомив, що “бандити здійснювали підготовку до терористичного акту в Інгушетії”. Директор ФСБ особливо наголосив, що бандити “збиралися використати даний диверсійно-терористичний акт для того, щоб чинити тиск на керівництво Росії в період, коли планувався саміт G8”.
Путін, у свою чергу, назвав знищення Басаєва “заслуженою відплатою” за Беслан і Будьонівськ, і розпорядився нагородити учасників операції.
Вантажівкам заборонили в’їзд у Київ
Згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації з понеділка в’їзд у місто великого вантажного транспорту дозволено лише вночі.
Рішення прийнято з метою зменшення “пробок” в місті та зменшення навантаження на мости столиці в часи “пік”, оскільки через вантажівки в цей час навантаження на мости подвоюється.
Як повідомив в інтерв’ю журналістам, коментуючи це розпорядження, заступник Київського міського голови Іван Салій, необхідно близько місяця, щоб забезпечити його повне виконання.

Вчені обіцяють революцію в стоматології
Створено штучний пристрій, здатний заново виростити втрачені або пошкодженні в результаті травм зуби.
Інженери з університету Альберта в Канаді, розробили мініатюрний ультразвуковий пристрій, який стимулює ріст ушкоджених тканин зубів і щелепних кісток.
Прилад являє собою ультразвуковий передавач у формі дужки, що вставляється в ротову порожнину людини і стимулює відновлення ушкоджених зубів.
Співробітнику медичного факультету університету Альберта доктору Тареку Ель-Біалі, який проводив тестування на кроликах з використанням апарата більшого розміру, вдалося виростити нові зуби гризунам зі збережених залишків коренів.
Можливо, такий ультразвуковий пристрій дозволить відновлювати зуби спортсменів, вибиті або пошкоджені в результаті спортивних травм.
Скоба, установлюється на кілька місяців і опромінює ушкоджений зуб низькоінтенсивними ультразвуковими імпульсами.
В Індонезії від пташиного грипу померла 3-річна дівчинка
В Індонезії від “пташиного грипу” померла трирічна дівчинка. Місцеві лікарі підтвердили, що причиною смерті дитини став вірус H5N1.
Якщо діагноз підтвердить ВООЗ, це стане 41 випадком загибелі жителя країни від цієї хвороби.
Дівчинка заразилася при контакті з хворим птахом.
Влада Індонезії не змогла знищити всіх заражених птахів через недостатність коштів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору