Рівне:

Створення та просування сайтів

ОЙ ЩО Ж ТО БУЛО? МАБУТЬ, НЛО!

Таке життя 13-лип, 2006, 10:389 prov 1 890
Тридцятичотирирічний млинівчанин після напруженого трудового дня велосипедом повертався додому із «корморадгоспу». Поволі крутив педалі «ровера» і ота спортивна процедура зовсім не налаштовувала на ліричний лад. Чиста голубінь червневого неба манила погляд, але чоловік зосереджувався на дорозі. Як не як, але вибоїни можуть підготувати сюрприз, від якого до розквашеного носа лише одна спіймана ґава.
Під час монотонної процедури крутіння педалей велосипеда чоловіка відволікла червона пляма на тлі неба. Сконцентрувавши на неї погляд, спочатку припустив, а потім аж за голову взявся: невже став свідком появи неопізнаного літаючого об’єкта над Млиновом. Отож відразу зафіксував час цього дива: 21 година ЗО хвилин. На жаль, на дорозі нікого не було, тож довелося самостійно трактувати зигзаги вогненного кометоподібного об’єкта, який чомусь кружляв над територією жіночого монастиря. Хто зна: може, пришельці з інших галактик фіксували у своїх мапах будівництво церкви?
Згодом хвостате вогненне тіло перемістилося на захід і зависло над сквером навпроти адмінбудинку селищної ради. Млинівчанин налягав на педалі і намагався закарбувати у пам’яті рухи небесного гостя і траєкторію його польоту.
Біля пивного кіоска на розі вулиць 17 Вересня і Кірова ватага молодих людей потіла над пійлом, тож їх погляди шукали дно бокалів, а не місцеві краєвиди. Та й публіка тут засиділася далека від романтики буднів, переймалася лише «півом» та ще як воно «вставляє». Втім, азартний переслідувач НЛО не відволікався на цю братію, бо вогняна комета знову змінила місце дислокації: цього разу вона зупинилася над водоймищем між державним технікумом ветеринарної медицини і райдержадміністрацією. Малоймовірно, що ці поважні установи зацікавили інопланетян. Місцеві тлумачі таких неймовірних явищ вважають, що об’єктом споглядання можливих гостей з інших планет могли бути центральна площа, на якій має будуватися пам’ятник Тарасові Шевченку. Та це, власне, напівіронічні припущення, а не глибокий науковий аналіз.
До речі, за об’єктом із інших світів млинівчанин спостерігав ще з одним «астрономом»-аматором -51-річним жителем вулиці Івана Франка. Старший і досвідчений чоловік тричі перехрестився, бо, відверто кажучи, злякався і навіть став трішечки заїкатися. Втім, невдовзі переляк зник і дар членороздільної мови відразу повернувся після того, як НЛО востаннє відрапортувало блиском хвоста і зникло у бокіймівському напрямку.
Чому млинівчанин схильний вважати, що над Млиновом гостювало НЛО? Річ у тім, що за тиждень до цього на телеканалі СТБ він уважно переглянув програму, присвячену неопізнаним літаючим об’єктам. І якраз у телепередачі бачив кометоподібне диво, ідентичне тому, яке згодом з’явилося над райцентром. Власне, свою думку з цього приводу можуть висловити й інші очевидці, а також фахівці, котрі займаються вивченням таких явищ. Хоч би як, але небесне диво червневого вечора — не вигадка захмелілого «бухарика», а реальні свідчення людини, прізвище якої — у редакції.
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору