Рівне:

Створення та просування сайтів

Володимир Поліщук: про першість області, чемпіонат світу та долю “Вересу”

Спорт 13-лип, 2006, 10:399 prov 1 459
У неділю завершилося перше коло чемпіонату області з футболу у першій лізі серед дорослих та юнаків. У другій лізі командам залишилося у першій половині змагань провести ще один тур. Щоправда, з різних причин кількість зіграних матчів у колективів не однакова і тому пропущені матчі будуть дограватися. Незважаючи на це, голова Рівненської обласної федерації футболу Володимир Поліщук підвів проміжний підсумок обласних змагань. Не залишив осторонь проблеми рівненського “Вересу” і розповів про чемпіонат світу з футболу в Німеччині.
— Розпочнемо про чемпіонат області. Які підсумки можна підвести після першого кола змагань?
— Так, можна сказати, що у чемпіонаті області у нас проміжний фініш. Зараз на черзі чвертьфінальні матчі Кубка області. Перше коло завершилося і в першій лізі впевнено лідирує оржівський “ОДЕК”. Відрив від когорти команд, які будуть боротися за медалі, складає дев’ять очок. На жаль, впертої боротьби за перше місце не вийшло. Прогнозувалося, що більш напруженішою буде боротьба за лідерство. Оржівці впевнено провели перше коло, втративши лише два очки і заслужено посідають перше місце. Зараз вони готуються до аматорського Кубка України з футболу. За “ОДЕКом” йде щільна група команд-претендентів на медалі чемпіонату. Хоча і лідеру у другому колі доведеться непереливки — більшість ігор із конкурентами він проведе на виїзді.
Запекла боротьба точиться і внизу турнірної таблиці, за збереження права виступати у вищій лізі області. Нині непроста ситуація склалася у дубровицькій “Горині”, яка через фінансові труднощі може знятися із змагань. Будемо надіятися, що після перерви стан справ зміниться на краще. Володимирецька “Енергія” теж на дні таблиці, але саме вона має в своїх рядах кращого бомбардира першості. Віталій Брикса із сімнадцяти м’ячів, які забила команда, є автором дванадцяти! Хлопець 1987 року народження — дуже обдарований.
— Як справи у юнаків та у другій лізі?
— По-дорослому вперта боротьба триває і серед юнаків. Лідирують молоді футболісти сарненського “Маяка”. Відразу три команди дихають у спину лідеру. Думаю тут не все ясно.
Не менш заплутана ситуація у другій лізі. Всі шанси очолити її мають футболісти костопільського “Штурм-КОЛІСПа”, які мають дві гри в запасі. Взагалі плани керівництва команди амбіційні: потрапити у першу лігу, добре виступити на Всеукраїнських юнацьких змаганнях, а в майбутньому створити на базі клубу професійну команду. Тут тільки можна побажати наснаги. Хоча і керівництво “Славії” (Омеляна) та “Бурана” (Синів) завдання поставили підвищитися у ранзі. Тож чекатимемо на розв’язку. Проблема аматорських команд — фінансування. Вони раптово спалахують, а потім не менш швидко — згасають. Немає стабільності.
— Чи змінилася матеріально-технічна база команд?
— Хочеться констатувати той факт, що стан покращується. Хоча і проблеми є, як у першій, так і в другій лігах. Але керівництво більшості команд знаходить час і кошти, аби довести стан футбольних полів, стадіонів, роздягалень до стандартів. У першій лізі жодної гри на центральному стадіоні Кузнецовська не провела місцева команда “Варіант” — лише на запасному. В Рокитному проводять реконструкцію. Чого не скажеш про Дубровицю, де не тільки не проводиться реконструкція, там немає де перевдягнутися. Мало ще полів у другій лізі, які відповідають стандартам. Але і на цьому фоні є більше позитивного, ніж негативного. Робота ведеться.
— Які претензії до суддів?
— Судді теж люди і без помилок не може бути. Вони були, але не упереджені. Головний плюс — ніхто з представників команд не звернувся до нас з претензіями про упереджене суддівство. Так, помилки є. Але це чисто людський фактор, без якого у футболі неможливо. Дуже допомогла нам школа молодого арбітра. Багато суддів завершили роботу через вік, але завдяки молодим арбітрам нам це далося майже безболісно. Радує, що серед молодих є багато перспективних, які при хорошому підході виростуть у нормальних арбітрів. Приємно, що Микола Васюта є асистентом вищої ліги, Павло Кравцов вже лайцмен у другій лізі. Це говорить про ріст нашого суддівства.
— Незабаром стартує новий чемпіонат у другій лізі. Що ви можете сказати про стан справ у головній команді Рівненщини — “Вересі”?
— Кілька днів тому я зустрічався із головним тренером команди Миколою Волковим. Скажу відверто, ситуація була загрозливою. Були борги, необхідно сплатити внесок на наступний чемпіонат. Зустрічався із президентом клубу “Верес” Святославом Власюком. Він підтвердив, що проблеми існують. Разом з тим він з оптимізмом дивиться у майбутнє і заявочний внесок буде обов’язково внесений, аби команда стартувала у новому сезоні. Без допомоги обласної влади, бізнесменів команда не виживе. Тому необхідно змінювати статут футбольного клубу, з чим ми й йдемо до керівництва облради. Потрібно рухатися, шукати вихід з важкої ситуації, але професійна команда в області має бути. Не просто чіплятися за виживання у другій лізі, намагатися пробитися, як мінімум, у першу лігу. 15 липня в Одесі буде затверджено регламент другої ліги і тоді буде відомо з ким і коли гратиме “Верес”.
— Ви були на чемпіонаті світу в Німеччині. Які враження привезли?
— Це грандіозний форум футболу. Вразила чудова організація футбольного свята, доброзичлива атмосфера, хороше ставлення до українських вболівальників. Це важко передати словами. Побували на базі підготовки юних футболістів. У Німеччині приділяється серйозна державна увага вихованню юних футболістів. Як приклад, німці не зрозуміли питання, скільки йде на харчування дітей. Є до чого нам прямувати, є над чим працювати. Будемо рухатися тільки вперед.
Як з курйозів — запам’ятався момент, як загубилися наші тренери, як довго відшукували наш автобус. За допомогою довелося звертатися до поліцейських.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору