Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські водії ігнорують правоохоронців

Останні новини 27-травня, 2009, 11:269 Lobanovskiy 1 086
Кожен п’ятий водій Рівного не зупиняється на вимогу працівника міліції. Це підтвердили результати акції, яку провели правоохоронці Рівного спільно з працівниками ДАІ. Хоча в правилах дорожнього руху чітко записано, що водії транспортних засобів повинні надати свій автомобіль правоохоронцю для виконання непередбачених і невідкладних службових обов’язків, пов’язаних із переслідуванням правопорушників.
22 травня дільничні інспектори міліції спільно з працівниками Державтоінспекції перевірили водіїв на дотримання ними правил дорожнього руху, – розповідає старший інспектор ВЗГ УМВС України в Рівненській області Микола Лекай. – Зокрема, чи зупиняються учасники дорожнього руху на вимогу працівника міліції. Як виявилось, кожен п’ятий водій не дотримується правил дорожнього руху, і не зупиняється.
Правоохоронці діяли за простим сценарієм. Дільничний інспектор міліції стоїть на узбіччі дороги. Через пів-кілометра за ним розмістились працівники ДАІ. Перший зупиняє та перевіряє, хто з водіїв надасть йому свій автомобіль для виконання службового доручення. Ті хто зупинився, чує від правоохоронця слова подяки за нібито наданий автомобіль. А той хто порушив правила дорожнього руху – розмовляв з ДАІшниками.
Цього разу правоохоронці не застосовували щодо водіїв–порушників штрафні санкції, а лише нагадували, що за невиконання водіями вимог працівника міліції про зупинку транспортного засобу, вони будуть каратися штрафом від 153 до 187 гривень або їх позбавлять права керувати автомобілем на термін від трьох до шести місяців.

Ярослав КУХАРЕНКО,
Михайло МЕЛЬНИК
ВЗГ УМВС
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору