Рівне:

Створення та просування сайтів

Бійці МНС боролися за титул найкращого

Кримінал 28-травня, 2009, 11:299 prov 2 141
Бійці МНС боролися за титул найкращого

Вже традиційно кожен рік на базі рівненської пожежної частини №2 відбуваються змагання серед державних пожежних частин області, під час яких демонструють свої уміння, фізичну майстерність і вправність бійці МНС Рівненщини. Ці змагання мають назву пожежно-прикладний спорт.
Пожежно-прикладний – це особливий вид спорту, який є обов’язковим додатком до професії. У ньому беруть участь не професійні спортсмени, а професійні пожежники–рятувальники, які щодня несуть бойове чергування, гасять пожежі, рятують людей, надають допомогу у різних надзвичайних ситуаціях. Багатьох учасників змагань нагороджено відзнаками МНС України за подвиги, виявлені при ліквідації пожеж і порятунку людей. Це спорт лише для відважних, адже він стоїть в одному ряду із найбільш небезпечними видами спорту.
На урочистому відкритті з теплими словами привітання та побажанням вдалих стартів до учасників звернувся головний суддя змагань, заступник начальника ГУ МНС в області полковник служби цивільного захисту Юрій Малевич .
Цього року на змагання до обласного центру прибула 21 команда пожежно–рятувальної служби Рівненщини. Це було справжнє свято мужності та спритності. Свою фізичну загартованість, уміння, витримку та професіоналізм спортсмени–рятувальники продемонстрували у підйомі по штурмовій драбині на 4-й поверх навчальної башти, на цьому етапі найкращим був Віктор Заверюха — заступник пожежно-рятувальної частини №10. Його результат – 71,5 сек. У подоланні 100-метрової смуги з перешкодами з результатом 78,38 секунди першим прибув пожежний СДПЧ-1 м. Рівного Олександр Москалик. З результатом 14,69 сек. піднялися у вікно третього поверху по висувній драбині навчальної вежі бійці з пожежно-рятувальної частини №2 – Кравчук та Ковальчук. У пожежній естафеті вони також були першими – 66,57 секунди. В останньому етапі, бойовому розгортанні, найкраще проявили себе прикладники з Дубенського району, з результатом 56,92 секунди. Численні глядачі змагань стали свідками захоплюючого видовища, дивувалися легкості, з якою спортсмени–рятувальники виконували складні елементи пожежно–прикладних вправ. Всі спортсмени мали чудову підготовку, але, як і у всіх змаганнях, суддівській коллегії довелося визначати переможців та призерів.
Отже, перше загальнокомандне місце та звання чемпіона області завоювала команда рятувальників СДПЧ-1 м.Рівного, друге місце вибороли прикладники СДПЧ-2 обласного центру, третє місце посіла команда спортсменів ПДПЧ-6 з м. Кузнецовська з охорони атомної електростанції.
Після завершення змагань з числа переможців та призерів буде сформована збірна команда нашої області, яка в червні місяці цього року представлятиме в Кривому Розі Рівненщину на Всеукраїнському чемпіонаті першості МНС України.
Пожежники–рятувальники активно та напружено тренуються для участі в цих змаганнях. А нам тільки залишається сподіватися на чудовий виступ наших спортсменів на Всеукраїнських змаганнях та побажати їм вдалих стартів і успіху.
Богдан МАМЧУР.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору