Рівне:

Створення та просування сайтів

Рейтинг найкращих вишів України

Україна і світ 28-травня, 2009, 11:489 prov 1 657
В Києві презентовано рейтинг найкращих вищих навчальних закладів України “Компас”.
Створення цього рейтингу було ініційоване компанією СКМ за підтримки Фонду Ріната Ахметова “Розвиток України”, Київським міжнародним інститутом соціології при партнерстві журналу “Кореспондент” і газети “Сегодня”.
Як повідомила менеджер з проектів компанії СКМ Наталя Кривуліна, під час складання рейтингу вишів використовувалися думки представників 953 компаній-роботодавців, експертів-практи ків і 1129 випускників вищих навчальних закладів.
За її словами, таким чином вдалося визначити не лише кращі вузи серед 234 існуючих в Україні із ІІІ та ІV рівнями акредитації, але й визначити лідерів у п’яти напрямах: у бізнесі, праві, інформаційних технологіях, інженерно-технічній сфері, архітектурі, будівництві, — а також за чотирма регіонами країни.
В результаті лідерами національного рейтингу стали навчальні заклади Києва, Донецька та Харкова.
За визначенням фахівців, перші п’ять місць посіли:
1 місце — Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут” та Київський національний університет ім. Т.Г.Шевченка;
2 місце — Національний університет “Києво-Могилянська академія”;
3 місце — Донецький національний технічний університет і Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана;
4 місце — Національний університет “Львівська політехніка”;
5 місце — Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут” і Київський національний університет будівництва і архітектури.
Коментуючи утилітарність складеного рейтингу, Кривуліна зазначила, що напередодні вступної кампанії абітурієнти та їх батьки “отримали практичний посібник з вибору ВНЗ”. Крім того, на її переконання, цей рейтинг дасть можливість ВНЗ “поглянути на себе очами ринку праці, побачити та зрозуміти свої слабкі та сильні сторони”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору