Рівне:

Створення та просування сайтів

ПОКОХАЙ МЕНЕ В ІНТЕРНЕТІ

Особливий погляд 03-сер, 2006, 11:439 prov 1 116
Люди знайомляться, зустрічаються, закохуються, одружуються… Упродовж багатьох сотень років усе відбувається практично за одним і тим же сценарієм. Лише деякі корективи вносить час. Так, наші бабусі, вгадуючи свою долю, плели вінки та кидали їх на воду. Мами, пам’ятаючи, що сексу у Радянському Союзі немає, сором’язливо приймали запрошення наших татусів у кіно чи на танці . А на допомогу всюдисущій і такій заклопотаній сучасній молоді прийшов Інтернет.
Всесвітня мережа відкрила нашому поколінню такі широкі можливості, про які попередники не могли навіть мріяти. Нині, щоб познайомитися з людиною, не обов’язково блукати вулицями міста чи парком, іти на дискотеку чи у кафе, а варто лише на годину-другу “зависнути” за комп’ютером в Інтернеті. Сайти знайомств, чати, форуми, “аськи” – й у тебе уже безліч знайомих, друзів, ба, навіть потенційних коханців. Мало того, не виключений варіант, що за допомогою цих сучасних допоміжних засобів для знайомств ви зможете знайти свою другу половинку.
Але кого найчастіше шукають користувачі Інтернету в його лабіринтах – запитали у них самих. Нічим оригінальним чи несподіваним вони не здивували. Більшості хочеться просто поспілкуватися з незнайомими людьми: таким легше розповісти про наболіле та свої проблеми, можна знайти друзів за інтересами. Один респондент написав, що адреналін у його крові піднімає зустріч з людиною, котра довгий час була невидимим інтернетівським співрозмовником. На його думку, така очна зустріч викликає “ні з чим незрівнянні почуття”…
“Хліба та видовищ”, – написав інший. Якщо узагальнити цю багатовікову фразу і передати її словами ще одного опитуваного, то в Інтернеті люди знайомляться і для того, аби вбити свій вільний час та розважитися. Прикро, але нинішнє поколіня віддає перевагу Інтернету та комп’ютерним стрілялкам перед живим спілкуванням із людьми, читанням книг та іншим культурним проведенням дозвілля.
Аналіз наступної категорії хочеться розпочати з невеличкого анекдота: “Оголошення в газеті: блондинка з параметрами 90/60/90 шукає пригод на свої другі 90”. Думаю, всі зрозуміли, що мова йде про людей, які за допомогою Інтернету хочуть знайти партнерів для сексуальних розваг. На один-два рази. А таких, ой, як багато! І серед них не лише підлітки, котрі хочуть позбавитися цноти, невпевнені в собі молодики або запеклі холостяки. Чи не найпоширенішою групою тут є одружені чоловіки, які стомилися від одноманіття статевого життя зі своми дружинами. Тому й шукають легких стосунків “на стороні”, які не накладатимуть ніяких обов’язків і не передбачають бути довготривалими (як у тій рекламі: взула – і забула). А сходити наліво такі шукачі пригод не вважають зрадою свого “тилу”, дружини тобто, а просто урізноманітненням повсякдення. З відомою метою вештають в Інтернеті і невиправні бабії, котрі на любовному фронті, немов ордени, колекціонують свої сексуальні перемоги.
Знайти свою другу половинку в мережі не сподівається практично ніхто. Мовляв, ненадійно це все. Спілкуєшся заочно з людиною – приємна в розмові, поділяє твої думки, за її власним описом ледь не Анжеліна Джолі чи Джоні Депп. А приходиш на зустріч – і тебе чекає повне розчарування, тоді не знаєш, що говорити та куди втікати (а з огляду на розповіді, такі випадки траплялися практично з усіма). Хай вибачать мені всі, кого ображу цими словами, проте реальність досить жорстока: всі ми любимо очима. А коли окрилений юнак мчиться на побачення з чарівною незнайомкою, яку вже після кількаденних приємних перемовин в Інтернеті вважає ледь не своєю єдиною, то аж ніяк не сподівається, що біля пам’ятника великому Кобзарю чи ЦУМу (саме біля цих двох стратегічних об’єктів найчастіше назначають побачення рівняни) його чекатиме стокілограмова персона чи миршаве дівча з обгризеними нігтями.
Втім, насамкінець не дуже оптимістичну історію про Інтернет хочеться підсолодити і сказати, що знайомство в мережі не завжди закінчується “обломом”. Історії відомі випадки, які закінчувалися навіть дуже щасливо. Тут хочеться згадати одну знайому, котра “підсіла” на сайт знайомств і вже через тиждень ішла на своє перше й останнє інтернетівське побачення. Як вона потім розповідала, вечір із новим знайомим промайнув, як одна мить – романтика, маса спільних тем і головне – відчуття, що ти нарешті зустріла свого принца. Стосунки молодих людей не завершилися одним вечором, а тривають уже цілий рік. Ось такий собі “хеппі енд”.
Проте це, швидше, не закономірність, а щасливий випадок, лотерея. Тому, можливо, спочатку гайда в парк чи на дискотеку, щоб очі все-таки бачили, що купують?..
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору