Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 03-сер, 2006, 11:509 prov 993
З Ермітажу викрали понад 200 експонатів
З Ермітажу зник 221 твір ювелірного мистецтва, повідомили у прес-службі музею.
— Зникнення ювелірних виробів, більшість яких — з зібрання Російського відділу Ермітажу, було виявлено під час внутрішньої планової перевірки, — сказав співробітник прес-служби.
У правоохоронних органах міста повідомили, що заява про пропажу від керівництва Ермітажу вже надійшла.
— Зараз на місці працює оперативна група, — зазначив співрозмовник агентства.
У музеї додали, що оскільки процедура перевірок досить тривала за часом, то розкрадання експонатів з’ясувалося нещодавно, коли підбивали підсумки чергової весняної перевірки.

В Одесі викрили порностудію
Співробітники правоохоронних органів припинили в Одесі діяльність нелегальної порностудії.
У Центрі громадських зв’язків УМВС України в області повідомили про те, що “студію виявили під час оперативного супроводу кримінальної справи про ввезення, виготовлення і збут порнографії”.
Як зазначила керівник ЦГЗ Ольга Богаченко, співробітники облуправління МВС затримали чотирьох одеситів, зокрема двох студенток вищого навчального закладу, які влаштували в приватному будинку нелегальну порностудію для виготовлення і розповсюдження порнографії. Порушено кримінальну справу, ведеться слідство.

Мати загинула, рятуючи дитину
На Волині, рятуючи власну дитину, яка тонула у воді, загинула мати. Про це повідомив інспектор прес-служби Головного управління МНС України у Волинській області Олександр Крисанов.
За його словами, в неділю молода жінка — мешканка селища Мар’янівка Горохівського району — у місцевому водосховищі прала килими, а поряд на автомобільній камері плавала її малолітня донька.
— Вітер поніс камеру від берега, а дитина злякалася і заметушилась. Камера перевернулась, дитина почала тонути. Мати кинулася на допомогу, і, врятувавши дитину, сама впала в воду. На крики збіглися люди, які витягнули вже непритомну жінку з води, — розповів О.Крисанов. — В реанімаційне відділення Горохівської центральної районної лікарні жінку доставили з ледве помітними ознаками життя.
Однак зусилля лікарів повернути матір до свідомості були марними. Невдовзі вони констатували смерть.Жінка залишила напівсиротами двох неповнолітніх дітей.

Фіделю Кастро зробили термінову операцію
Кубинський лідер Фідель Кастро переніс операцію і тимчасово передав свої повноваження своєму братові Раулю.
В заяві Кастро, яку зачитав по телебаченню його секретар, говориться, що в кубинського лідера була внутрішня кровотеча, повідомляє британська телерадіокорпорація Бі-Бі-Сі.
Свою хворобу кубинський лідер пояснює стресом після поїздки в Аргентину і церемоній, які відбулися минулого тижня на честь річниці кубинської революції.
На 13 серпня були призначені масштабні святкування в зв’язку з 80-літтям Ф.Кастро. Однак тепер їх відклали до грудня.
Це перший випадок у майже 50-літній історії кубинської революції, коли Фідель Кастро передає свої повноваження керівника країни і держави іншій особі.
Фідель Кастро є найстаршим у світі діючим лідером держави.
Україна зібрала 17,7 мільйонів тонн зерна
Станом на 31 липня 2006 року Україна зібрала 17,7 млн. тонн зерна. При цьому врожайність склала в середньому 26 центнерів з гектара.
У Міністерстві аграрної політики поінформували, що ранні зернові та зернобобові обмолочено на 6,817 млн. га, що складає 56% плану.
Зокрема, агропромислові господарства намолотили 9,898 млн. тонн зерна пшениці з 3,564 млн. га (64% плану). Врожайність цієї культури складає 27,8 ц/га.
Ячмінь зібрано з 2,879 млн. га (54% плану) і при врожайності 23,9 ц/га його намолот склав 6,876 млн. тонн.
Агрогосподарства станом на 31 липня зібрали рапс із 253 тис. га (61% плану), намолотивши 441 тис. тонн при врожайності 17,5 ц/га.
Сільськогосподарське відомство прогнозує, що в поточному році врожай зерна в Україні складе 40-41 млн. тонн.
За даними Держкомстату, у 2005 році врожай зернових і зернобобових культур в Україні склав 38 млн. тонн, тоді як у 2004 — 41,8 млн. тонн.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору