Рівне:

Створення та просування сайтів

Вчені знайшли притулок вірусу СНІДу

Україна і світ 03-сер, 2006, 11:509 prov 1 011
Вчені з Каліфорнійського університету знайшли в організмі людини резервуар, у якому вірус СНІДу приховується від дії лікарських препаратів.
Таким місцем, на думку дослідників, є слизова оболонка (внутрішня вистілка) кишківника. Розмножуючись в цьому органі, СНІД руйнує його імунну систему.
— Реальна боротьба між вірусом і організмом відбувається в кишківнику незабаром після зараження, — повідомила керівник дослідження Сатія Дандекар. Вона нагадала, що в лімфоїдній тканині кишківника знаходиться 70% клітин імунної системи всього організму. Проникнення вірусу викликає запалення слизової оболонки кишківника і масове знищення цих клітин, заявила Дандекар.
В ході останнього дослідження американські вчені оцінювали ефективність активної противірусної хіміотерапії в 10 пацієнтів. Частина з них почали лікуватися після 4-6 тижнів після інфікування, інші були інфіковані більше одного року.
Протягом трьох років дослідники спостерігали за пацієнтами — ефективність лікування оцінювалася в них за допомогою аналізів крові і біопсій кишківника.
З’ясувалося, що найкращих результатів вдалося досягти в тих випадках, коли “агресивна” противірусна терапія була розпочата раніше. За даними авторів, у пацієнтів, лікування яких розпочали на ранішому етапі, запалення слизової кишківника було менше вираженим, а імунна функція цього органа відновлювалася швидше.
В той же час пацієнти з хронічним запальним процесом у кишківнику піддавалися лікуванню набагато гірше.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору