Рівне:

Створення та просування сайтів

Гриби полюють на людей

Головна 17-сер, 2006, 12:289 prov 973
З приближенням осені в лісі з’являються гриби. Але якщо раніше саме люди полювали на гриби, то зараз усе відбувається навпаки, ці дари лісу відкрили полювання на їх збирачів. Так, нещодавно мало не закінчилася трагедією обідня трапеза для цілої сім’ї з чотирьох чоловік із села Сестрятин Радивилівського району.
Як розповів інспектор пропаганди ГУ МНС України в Рівненській області Дмитро Мельник, сім’я радивилівчан вирішила скуштувати смачненької грибної страви. Назбиравши в лісі грибів «воронів», або, як їх називають в народі, «парасольок», 49-річна господиня дому Ольга приготувала для всіх запашний обід. Пообідавши, родина взялася поратися по господарству. І все було немовби добре, але вночі споживачам делікатесу стало погано.
У всіх членів сім’ї: 54-річного Миколи, Ольги та 16-річної доньки Марії почалися болі в шлунку, нудота та діарея. Тож, підозрюючи, що саме гриби завдали такої шкоди, вони звернулися за допомогою до лікарів. Всіх членів родини відразу доправили до реанімаційного відділення Радивилівської ЦРЛ. Стан потерпілих лікарі оцінюють як середньої важкості. Старший син, який також вживав гриби, того ж вечора поїхав до Луцька у справах, де йому також стало погано. Молодий чоловік наразі також перебуває в місцевій лікарні.
Зараз всі обставини отруєння з’ясовуються.
Це не єдиний випадок отруєння грибами в нашій області за тиждень. Як повідомили у прес-службі управління з питань НС та ЦЗН Рівненської ОДА, 12 серпня до Костопільської ЦРЛ доставили чотирьох хлопців. Найстаршому з них 14 років років, наймолодшому — 8. Усім чотирьом лікарі поставили діагноз — гостре отруєння грибами.
Як з‘ясувалося, гриби підлітки їли, відпочиваючи в бабусі у селі Малий Стидень Костопільського району. Стан потерпілих лікарі оцінюють як середньої важкості.
Тож, збираючи гриби, беріть тільки ті, які вам добре відомі. Але якщо все ж таки після грибної трапези у вас почав боліти живіт, посилилося потовиділення, з’явилася блювота, діарея, то слід негайно звернутися за допомогою до лікарів. До їх приїзду хворого слід покласти на ліжко, дати випити 4-5 склянок кип’яченої води чи розчину марганцівки, після цього викликати блювоту. Також не рекомендують включати гриби в раціон дітей дошкільного віку, літніх людей, а також осіб, які страждають захворюваннями органів травлення, печінки та нирок.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору