Рівне:

Створення та просування сайтів

«Той, що пробудив Кам’яну державу» побував у Рівному

Актуально 17-сер, 2006, 12:419 prov 1 132
Наприкінці минулого тижня в обласному центрі відбулася презентація півторагодинної художньо-документальної стрічки про життя і діяльність політика, журналіста, публіциста і національного героя України В’ячеслава Чорновола.
Режисер і сценарист фільму Володимир Онищенко акцентував увагу на унікальних хронікальних кадрах історії Народного Руху, які ніколи не демонструвалися по телебаченню.
— За основу картини взято старовинну українську казку «Кам’яна держава». Власне, це й диктувало певні закони розвитку сюжетної лінії: у фільмі, як і в казці, герой не гине, у ньому немає «смажених» фактів, похорону, могили, труни. Укотре нагадувати про це родичам Чорновола було б аморально. У фільмі немає жодної згадки про синів Чорновола — Тараса та Андрія. Важливу роль у стрічці відіграють екранізовані протоколи допитів В’ячеслава Чорновола у виконанні акторів Сергія Романюка і Євгена Паперного. Завдяки цьому ми відійшли від сухої документалістики, — відзначив Володимир Онищенко.
На емоційності фільму наголосив і Євген Паперний, якому довелося зіграти негативну роль слідчого КДБ.
За словами Володимира Онищенка, у фільмі немає ототожнення актора з особою В’ячеслава Чорновола. Актор Сергій Романюк грає роль не від імені В’ячеслава Чорновола, а від імені героя. Він не схожий на Чорновола, але не це головне. Автори фільму відійшли від принципу портретної схожості, щоб показати набагато важливіші речі. Головне —відобразити шлях та горнила, через які пройшов Чорновіл.
Всеукраїнський прем’єрний тур цього фільму завершився у Рівному. Головний презентаційний показ стрічки відбудеться 21 серпня в столичному Будинку кіно.
Наталя ЛЕВЧУН,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору