Рівне:

Створення та просування сайтів

ХТО ЗАБЕЗПЕЧИТЬ ІНСУЛІНАМИ?

Актуально 24-сер, 2006, 10:039 prov 987
Цукровий діабет небезпідставно називають фатумом тисячоліття, адже ця хвороба з року в рік прогресує і молодшає. У світі на недугу хворіє понад 170 мільйонів людей. У багатьох випадках цукровий діабет підступно підточує організм людини, яка й не підозрює про захворювання. А часто його вперше виявляють уже за наявності хронічних судинних ускладнень, зокрема гангрени нижніх кінцівок, ретино- і нефропатії.
Серйозною проблемою захворювання на цукровий діабет є і на Рівненщині. З кожним роком кількість хворих збільшується. Так, лише за перше півріччя нинішнього року в області зареєстровано 1166 осіб хворих на цукровий діабет. І якщо це число порівнювати ще із зовсім недалеким 2000 роком, то показники зросли у два рази. Всього ж на сьогодні на диспансерному обліку перебуває понад 19 тисяч хворих, з яких 132 дитини.
Основною ж причиною інвалідності та смертності хворих на діабет є, передусім, ураження різних систем та органів. Разом із тим упродовж останнього року спеціалісти області відзначили збільшення відсотка діабетичних ускладнень, як-от діабетична гангрена, ураження нирок, діабетична ретинопатія.
На сьогодні на інсулінозалежну форму страждає 10,2% хворих на цукровий діабет, а майже три рисячі потребують щоденного введення інсуліну. Звісно ж, тут маємо говорити про забезпечення медикаментами. А це питання в області стоїть украй гостро. Тому депутати Рівненської обласної ради звернулися до Кабінету Міністрів України. Вони висловили свою стурбованість щодо несвоєчасного та неповного забезпечення хворих на діабет цукрознижуючими препаратами та засобами самоконтролю. Відтак вони просять негайно вирішити питання забезпечення інсулінами. Більше того, аби надалі уникнути дефіциту медикаментів, пропонують створити у регіоні тримісячний їх запас.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору