Рівне:

Створення та просування сайтів

МАЙБУТНЄ БЕЗ ЗЛОЧИНІВ?

Кримінал 24-сер, 2006, 10:399 prov 846
В Оленки не було справжнього радісного дитинства. Їй не дарували м’яких іграшок, ніхто не заплітав косичок, а мама перед сном ніколи не читала казочок. Гірше того, ненька часто брала свою доньку і ходила з нею по місту жебракувати. А потім у п’яному безпам’ятстві лупцювала маленьку.
На жаль, такою ситуацією у наш час не здивуєш нікого. Інститут батьківства для багатьох утрачає свою вагомість під тиском особистих інтересів та соціальної неадаптованості. Ось і маємо: одні батьки, влаштовуючи своє особисте життя, пускають на самоплин виховання дітей, інші взагалі змалечку залучають їх до жебракування та інших злочинів. А потім ми запитуємо: де береться стільки зла? Хто виховує правопорушників?
Якщо звернути увагу на криміногенну ситуацію у молодіжному середовищі нашої області, то втішного помітиш тут мало. Крадіжки, вимагання – це лише, як говориться, квіточки. Все частіше молодь бере участь у скоєнні важких злочинів (розбої, пограбування). І якщо порівнювати з минулим роком, то цьогоріч кількість пограбувань, які скоїли неповнолітні, збільшилася майже на 23 відсотки. А свої негаразди молодь намагається вирішувати за допомогою цигарок, алкоголю і навіть наркотиків.
Усі ці речі не можуть не викликати стурбованості. Тому у зв’язку з цим Рівненська обласна рада поклала на органи місцевої виконавчої влади та самоврядування певні зобов’язання. Це, передусім, забезпечення обмеження відвідування неповнолітніми нічних розважальних закладів. Окрім того, планується посилити контроль за продажем спиртних напоїв для дітей, а у разі виявлення такого порушення вирішуватиметься питання щодо позбавлення підприємців відповідних ліцензій.
І так хочеться вірити, що це не буде черговим чиновницьким приписом, а наші владні мужі робитимуть якісь конкретні дії задля оздоровлення молодіжного суспільства.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору