Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині пройшов обласний збір-змагання “Юний рятувальник” та фестиваль Дружин юних пожежних

Останні новини 11-чер, 2009, 10:429 prov 1 329
Найефективнішим у запобіганні лиха серед дітей є постійна й копітка робота з ними. Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє. Адже з кожної маленької дитини колись виростають дорослі люди, а потім батьки, які будуть передавати свої знання і вміння наступним поколінням. Одним з таких методів роботи є проведення збору-змагання “Юний рятувальник” та фестивалю Дружин юних пожежних, який цьогоріч на Рівненщині пройшов об’єднаним обласним етапом. Щоб потрапити на змагання такого рівня, в усіх районах області впродовж березня-травня місяця проводили міські та районні тури змагань та фестивалів. І ось настав “момент істини” - понад сто юнаків та дівчат із 15 районів Рівненської області прибули до села Хотинь Рівненського району для участі у трьохденному обласному марафоні. Не секрет, що для дітей та підлітків участь у такому зборі-змаганні та фестивалі справжнє свято.
Організаторами даного заходу виступили: ГУ МНС України в Рівненській області, Управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації, Рівненська обласна організація Добровільного пожежного товариства України, а також Рівненська обласна молодіжна громадська організація “Школа безпеки та виживання”.
Незважаючи на різноманітні примхи погоди, настрій у всіх був чудовий, адже табір розташовувався на території напрочуд красивого та мальовничого лісового масиву. Розгорнувши наметове містечко, всі учасники налаштувалися на урочисте відкриття.
Змагання відкрив заступник начальника ГУ МНС України в Рівненській області полковник служби цивільного захисту Юрій Малевич. Він привітав усіх учасників, побажав вдалих стартів та перемог у трьохденному марафоні.
Цьогоріч форма проведення даного заходу дещо змінилася. Програмою збору-змагання було передбачено проведення змагань на рятувально-прикладній дистанції, пошуково-рятувальної роботи та агітаційно-презентаційної конкурсної програми фестивалю.
На рятувально-прикладній дистанції команди долали зону “техногенної катастрофи”, зокрема зони “пожежі”, “радіаційного” та “хімічного” забруднення за допомогою спецзасобів, демонстрували уміння користуватися засобами індивідуального захисту, працювати з приладами радіаційної та хімічної розвідки, пожежними рукавами та інше. На дистанції “Пошуково-рятувальні роботи” команди долали певну низку природних перешкод (річка, рів, болото тощо), виконували дії з пошуку “постраждалого”, його вивільнення, надання долікарської допомоги та здійснювали транспортування, проводили рятувальні роботи в зоні “пожежі”, проходили етапи пошуково-рятувальних робіт на місцевості (переправлялися по мотузці з поручнями, підіймали та спускали “постраждалого”, транспортували його по навісний переправі тощо), показували вміння діяти в надзвичайних ситуаціях техногенного та природного характеру, демонстрували свою здатність до рятувальних дій в різноманітних умовах із застосуванням альпіністського та спеціального рятувального спорядження. На даній дистанції проводилися тестування з медичної підготовки, пожежної справи та безпеки життєдіяльності. Якщо у денний час діти активно змагались і показували свою фізичну підготовку, то у другій половині дня усі дійства переносились до місцевого клубу, де проходила програма Фестивалю ДЮП. Одна за одною команди представляли тематичні виступи з актуальних питань пожежної та техногенної безпеки, а також мали можливість “посперечатися” у творчій майстерності при виконанні авторської пісні та демонстрації газет на пожежно-рятувальну тематику. Звичайно, не всім вдалося виконати поставлені завдання на відмінно, але їхній винахідливості позаздрили б і професіонали.
Протягом трьох напружених днів серед дітей точилася безкомпромісна боротьба на різних етапах та дистанціях. Один зайвий бал штрафу міг змінити ситуацію. Перед компетентним журі, стояло нелегке завдання, тому що в кожній команді була своя “родзинка”. Але скільки б свято не тривало, воно завжди закінчується. Журі не просто було обрати кращих із кращих, однак переможці все ж таки були визначені. За рішенням суддівської колегії, переможцями обласного збору-змагання юних рятувальників “Школа безпеки” стала команда Рівненського району, яка отримала право представляти нашу область на IV Міжнародному (IX Всеукраїнському) збір-змаганні юних рятувальників “Школа безпеки” . Друге призове місце посіла команда Дубенського району, 3 місце - команда Здолбунівського району.
Досить нелегко довелося визначати і переможців фестивалю Дружин юних пожежних, адже багато команд показали прекрасні результати. Команда Здолбунівського району за рішенням журі отримала перше призове місце. Друге місце присудили двом командам Дубровицького та Гощанського районів. На третьому місці опинилися команди Володимирецького та Сарненського районів. Дані команди були відзначені почесними грамотами, нагороджені грошовими преміями і цінними подарунками. А головний приз за одностайним рішенням журі отримали дівчата та хлопці загальноосвітньої школи № 23 м. Рівного. Прекрасна постановка сцени, декорації та костюми, змістовність, оригінальність, вокал – усе це продемонструвала Рівненська команда. Вона і буде представляти Рівненщину на XV Усеукраїнському фестивалі ДЮП.
Однак, без подарунків не зосталася жодна команда. За рішенням координаційної ради – всі без винятку команди були нагороджені грамотами в різноманітних номінаціях. У подібних змаганнях не може бути переможених. Адже кожен учасник здобуває міцні знання та вміння, щоб жити безпечно.
Змагання скінчилися, але у серцях глядачів та учасників залишився заряд енергії, бадьорості та любові, а найголовніше те, що кожен з дітей поповнив свій багаж знань з питань безпечної життєдіяльності, — повідомив центр пропаганди ГУ МНС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору