Рівне:

Створення та просування сайтів

РІВНЕНСЬКІ НАУКОВІ ЗАПИСКИ — ДИПЛОМАНТ ФЕСТИВАЛЮ

Актуально 31-сер, 2006, 13:029 prov 1 293
У місті Феодосія завершився Всеукраїнський фестиваль української книги. Рівненщину на ньому представляли директор обласного краєзнавчого музею Олександр Булига та директор Музею книги Острога Світлана Позіховська.
— У Феодосії, на жаль, як і в багатьох кримських містах, рідко де почуєш українську мову, — розповів Олександр Булига. — Щоправда, молоде покоління кримчан, на відміну від людей похилого віку, все більше починає розуміти значення найдорожчого національного скарбу. Однак масовим явищем поки що це не стало. Тому фестиваль української книги, що завітав у Феодосію, став ще одним маленьким кроком до пошанування державної мови.
У заході активну участь разом із гостями взяли кримські музейні працівники. Під час же проведення круглого столу досить бурхливим було обговорення проблеми “Українська книга сьогодні і завтра”. Його учасники жваво дискутували над тим, як поліпшити видавничу та книгорозповсюджувальну справу в АРК.
Завершилося свято відкриттям виставки “Тарасове перо” у центральній дитячій бібліотеці Феодосії. Відбулася також акція “Українська книга звжди на висоті!”. За підсумками роботи фестивалю було названо найкращі українські книги. Приємно, що в номінації “Науково-популярна література” дипломантом став збірник “Наукові записки Рівненського обласного краєзнавчого музею”(випуск 2 і 3). А в номінації “Наукова література” відзнаки удостоївся “Каталог” однієї з виставок Музею книги Острога.
Юрій Береза,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору