Рівне:

Створення та просування сайтів

На чоловіка «щось найшло» і він скоїв злочин

Кримінал 31-сер, 2006, 13:109 prov 1 297
Через місяць правоохоронці затримали чоловіка, який скоїв зухвалий напад на двох молодих жителів села Великий Житин Рівненського району та заволодів їхнім новеньким автомобілем «ВАЗ-2107». Днями викрадача затримали разом із поцупленим автомобілем.
За словами старшого інспектора ЦЗГ Тамари Лисенко, після викрадення потерпілий зателефонував до чергової частини Рівненського райвідділу міліції та повідомив, яка оказія з ним трапилася. Відразу правоохоронці виїхали на місце події, де власник легковика все детально розповів.
У той серпневий день 23-річний житель із села Великий Житин вирішив відпочити разом із своєю коханою. Взявши новеньку «сімку», яку батьки взяли для свого сина в кредит, закохані зупинилися у мальовничому місці посеред поля поблизу Олександрії. Коли власник автомобіля вийшов із машини, на нього напав чоловік, застосувавши при цьому сльозоточивий газ. Дебелий злочинець, маючи із собою скотч, скрутив ним руки хлопцю та заклеїв рота. Дівчині не вдалося уникнути подібної участі.
Після такої екзекуції дебелий чоловік заштовхнув закохану пару на заднє сидіння автомобіля і повіз у невідомому напрямку. Зупинившись біля лісової смуги, він випустив молодих людей на волю, але порадив не телефонувати до міліції, щоб у них не було проблем. Хлопець із дівчиною, не орієнтуючись на місцевості, довго блукали у лісі і невдовзі вийшли до якогось населеного пункту. Як виявилося, це було село Метків Рівненського району. Звідси і зателефонували до батьків, а ті в свою чергу повідомили про це в міліцію.
— Такий резонансний злочин відразу був поставлений на особливий контроль керівництва УМВС, на його розкриття були спрямовані найкращі сили працівників міліції, — розповідає начальник Рівненського РВ УМВС Петро Єзгор. — Ускладнювало розшук і те, що за описами потерпілих підозрілий не був схожий на людину, яка могла б мати проблеми з законом. Важливим був і той факт, що сталося з автомобілем, адже його втрата унеможливлювала б доказову базу. Одним словом, ми відпрацьовували декілька версій, не оминаючи найменших дрібниць. І результат не забарився.
Злочинця затримали. Ним виявився 38-річний житель обласного центру. Чоловік, до речі, не мав до того проблем із законом, одружений і виховує двох неповнолітніх дітей. На запитання слідчих, чому він так поступив, розповів:
— Того дня я відпочивав неподалік села Олександрії. Оскільки спізнився на останню маршрутку, довелося йти через поле до Рівного. Того дня зі спиртного я вжив лише дві пляшки пива. Йдучи додому, помітив автомобіль і мені стало цікаво, що ж там діється. Почав спостерігати. Через деякий час із машини вийшов водій. Я злякався, а тому бризнув в обличчя з газового балончика, який знайшов напередодні. Хлопець почав благати, щоб брав, що хочу, тільки не вбивав. І тут на мене найшло…
Що саме «найшло» на колись законослухняного рівнянина, з’ясує слідство. Але те, що в нього при собі був заздалегідь заготовлений газовий балончик та скотч, може свідчити, що про злочин він планував наперед. А за це, як відомо, відповісти перед законом доведеться.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору