Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські правоохоронці - найкращі міні-футболісти Європи

Головна 17-чер, 2009, 16:359 prov 1 377
Рівненські правоохоронці -  найкращі міні-футболісти Європи


Рівненська міні-футбольна команда «Зірка» стала чемпіоном 34 міжнародного турніру серед спортивних клубів поліції Європи.
– На попередньому етапі змагань італійці провели день відбіркових матчів серед своїх команд, – розповідає граючий тренер рівненської команди, підполковник міліції Ігор Федорчук. – З дванадцяти учасників-італійців лише чотири вибороли путівку, щоб потрапити до числа шістнадцяти команд, що змагались за почесний трофей. Згідно із жеребкуванням, команди поділили на дві групи, по вісім у кожній. У групі, де грали ми, змагались два колективи з Італії, спортсмени з Іспанії, Угорщини та Словенії, – продовжує тренер.
Зігравши, унічию з минулорічними чемпіонами, командою ФК “Бухарест”, 1:1, наші земляки здобули переконливі перемоги над усіма іншими суперниками у групі. Іспанських правоохоронців обіграли з рахунком 2:1, розбили суперників з Угорщини — 5:0, та познущались з італійців. Першу команду пів острова обіграли з ганебним рахунком 8:0, а другу розгромили 11:0. Пропустивши гол в останньому матчі від словенських міліціонерів, рівняни у відповідь забили шість, і таким чином здобули у своїй групі перше місце.
За регламентом змагань, три перші команди виходили в наступне коло турніру відразу, отримуючи таким чином день на відпочинок. Наші земляки цей день використали сповна, поїхавши на екскурсію до столиці Італії – Риму. А команди, які зайняли у групі четверте, п’яте, шосте та сьоме місця, боролись за дві жадані путівки, що давали можливість увійти до вісімки кращих команд турніру.
Далі за жеребом команди поділили на дві групи, до яких увійшло по чотири команди. Суперниками рівнян на цьому етапі були команди з Португалії, угорського спортивного клубу ILFOV “Бухарест” та італійці з міста Костанца.
Не було рівних рівнянам і у цій стадії змагань. Наші земляки перемогли усіх без винятку суперників та першими потрапили до півфіналу, адже лише два кращі колективи з групи мали можливість продовжити боротьбу за кубок переможців.
У першому поєдинку півфінальної зустрічі футболісти рівненської “Зірки” у напруженій боротьбі та з мінімальним рахунком 2:1 обіграли правоохоронців з італійського міста Термолі. В іншому півфінальному двобої ФК “Бухарест” здолав своїх суперників із Чехії з рахунком 2:0.
Таким чином, у фінальному двобої під акомпанемент сильної зливи зійшлись команди, які відкривали турнір. Матч виявився доволі напруженим та цікавим, адже у цій зустрічі ніхто не хотів поступатись. Основний та додатковий час не виявив переможця двобою (1:1), а в серії післяматчевих семиметрових пенальті наші спортсмени, завдяки вдалим діям голкіпера Олександра Момотка, який відбив два удари, здобули жадану перемогу. І таким чином стали переможцями змагань.
Під бурхливі оплески численної групи вболівальників з Рівного, Чернівців та європейців, які підтримували нашу дружину та скандували “Україна – чемпіон”, нашим гравцям, на чолі з граючим тренером, підполковником міліції Ігорем Федорчуком, було вручено приз глядацьких симпатій та кубок переможців від організаторів, як найтехнічнішій та найкоректнішій команді турніру.
Наша спортивна делегація, на чолі з начальником УДАІ УМВС Миколою Слободенюком, вкотре пронесла прапор українського міліцейського спорту теренами європейських держав. Під час відрядження наші спортсмени не лише змагались на футбольних майданчиках, а й ділились досвідом з колегами різних європейських делегацій та відвідали історичні пам’ятки Італії.
Тож шануймо наших спортсменів, серед яких вищезгадувані Ігор Федорчук та Олександр Момоток, а також Федір Мельничук, Валерій Шипуков, Сергій Щубак, Сергій Дьомушкін, Андрій Малиш, Роман Штеба та Микола Гапончук, який в одному із матчів зробив хет-трик.
Ярослав КУХАРЕНКО.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору