Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 18-чер, 2009, 21:219 prov 1 358
Збірна України з баскетболу розпочала підготовку до Універсіади. Перший етап навчально-тренувального збору триватиме до 21 червня. Приємно, що серед запрошених є гравці БК-93 „Пульсар” — Ілля Шемосюк, Дмитро Дятловський та Роман Гуменюк.
***
У другому колі тенісного турнірну в Будапешті припинила боротьбу рівнянка Софія Ковалець. 14-річна спортсменка лише на тай-брейку поступилася полячці — 1:2 (6:3, 2:6, 6:7). У першому колі Софія Ковалець впевнено обіграла господарку змагань — 2:0. Інша рівнянка, 16-річна Юліана Уманець, припинила змагання після першого кола, поступившись чеській спортсменці. Перед цим обидві рівнянки вдало пройшли кваліфікацію на турнірі ITF у Будапешті.
***
Тим часом триває чемпіонат області з футболу у першій лізі. Претенденти на нагороди змагань здобули чергові перемоги й поповнили свій очковий багаж. Результати ігор восьмого туру: ”Ізотоп-РАЕС” — ”Маяк” — 2:0 (юнаки 2:0), ”Гоща-АМАКО” — ”ОДЕК” — 0:1 (0:1), ”Волинь-Цемент” — ”Варіант” — 4:1 (2:0), ”Сокіл” — ”Вельбівно” — 1:3 (6:0), ”Случ” — ”Хімік” — 2:0 (1:1), ”Славія” — ”Верес-2-Штурм” — 2:1 (матч відбудеться 1 липня).
Лідирує у чемпіонаті березнівський ”Случ” — 20 очок після восьми ігор. По 18 у кузнецовського ”Ізотопа-РАЕС” (сім ігор) та рівненської ”Славії” (8).
***
Кузнецовський ”Ізотоп-РАЕС” став першим фіналістом Кубка області з футболу. У повторній грі ”атомники” поступилися у Рівному ”Славії” (1:2). У першому матчі кузнецовські футболісти були сильнішими вдома — 1:0. Вчора визначився другий фіналіст. В Сарнах ”Маяк” приймав оржівський ”ОДЕК”. У першому матчі була зафіксована нічия (0:0).
***
У другій лізі знову двовладдя. Скориставшись поразкою костопільського ”Горизонта”, турнірну таблицю очолили володимирецька ”Енергія” та ”Фортуна” (Велика Омеляна). У них по сімнадцять очок. ”Горизонт” з 16 — на третьому місці. Результати ігор восьмого туру: ФК ”Гоща” — ”МлинКов” — 3:5, ”Водник” — ”Сатурн” — 1:1, ”Енергія” — ФК ”Смига” — 9:1, ”Горинь” — ”Фортуна” — 1:4, ”Горизонт” — ”Полісся” — 2:1.
***
Відбулися чотири матчі чемпіонату області з футболу серед ветеранів: ”Авангард-Пас” (Рівне) — ”Колос” (Дубенський район) — 3:1, ФК ”Гоща” — Рівненський район — 1:3, Дубно — ”Автоленд” (Здолбунів) — 0:2, Володимирецький район — ”Маяк” (Сарни) — 0:0. У групі А відразу три команди набрали по шість очок — ”Колос”, ”Авангард-Пас” та ”Автоленд”, а у групі Б лідирує Володимирецький район — чотири пункти.
***
У смт Кирилівка (Запорізька область) відбулись змагання чемпіонату України з гирьового спорту серед ветеранів та ІІІ Всеукраїнські ігри ветеранів з гирьового спорту. Збірна команда Рівненської області виборола друге командне місце. В індивідуальному заліку найкраще виступили Володимир Тимчук (тренер Сарненської ДЮСШ) — перше місце у ваговій категорії до 60 кг, Анатолій Пономарьов — перше місце у ваговій категорії до 90 кг. Їх включили до складу збірної команди України для участі в чемпіонаті світу, який відбудеться в місті Керч (АР Крим, Україна), в кінці червня п.р. Бронзові нагороди здобули Петро Цвик та Микола Трофимчук у важкій вазі.
***
В Євпаторії в Національному центрі паралімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів відбувся чемпіонат України з плавання серед спортсменів з ураженнями ОРА, вадами зору та ВРФР. У змаганнях взяли участь 25 областей України, 188 учасників. Рівненщину представляли вісім спортсменів, які вибороли двадцять нагород: Ярина Матло серед спортсменів з вадами зору (дві золоті та дві срібні нагороди); серед спортсменів з ураженнями ОРА Денис Андреєчкін (два золота, три срібла та одна бронза), Володимир Макарчик (одне друге та два третіх), Михайло Мізерний (два перших та два других), Тарас Рабчун, Михайло Марчук, Михайло Кравчук Михайло та Наталія Онищук (одне перше місце, одне друге та одне третє).
***
У Рівному на стадіоні ”Хімік” відбувся фінал чемпіонату України з бейсболу серед юнаків 1997-98 р.н. У змаганнях взяли участь чотири команди, які представляли Кіровоградську, Львівську, Рівненську області та ”Західний вогонь” з Рівного. Було зіграно три тури групового турніру, однак через зливи у п’ятницю не можна було провести фінальні ігри. Тож кінцеве становище команд залишилось таким, як після колового турніру. Найкраще виступила збірна юнацька команда Рівненської області, яка перемогла 11:1 над кіровоградцями, 23:4 над львів’янами та 22:21 над ”Західним вогнем”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору