Рівне:

Створення та просування сайтів

СПІВПРАЦЯ ІЗ НАСЕЛЕННЯМ ДОПОМАГАЄ РОЗКРИВАТИ ЗЛОЧИНИ

Кримінал 18-чер, 2009, 21:279 prov 1 421
Колишній вчитель фізкультури, а нині підполковник міліції Сергій Кокора дільничним інспектором в Деражному працює вже 18 років. За цей час дільницю та її п’ять тисяч жителів вивчив, як свої п’ять пальців. Каже, що з кожним знайомий особисто. Хтось прийде пожаліється, а хто і пораду вислухає. Все гаразд у правоохоронця і в сім’ї. З дружиною виховує сина. Ще одного всиновили. Хлопець закінчив дев’ятий клас. А коли отримає атестат, мріє піти шляхом батька: стати працівником міліції. Сьогодні Сергій Кокора відверто хвилюється, адже звітує перед громадою та керівництвом за виконану роботу.
– Зараз я обслуговую дві сільські ради: це Деражнівська сільська рада і Дюксинська сільська рада, – розповідає дільничний інспектор міліції Сергій Кокора. – Обслуговую всього до п’яти тисяч населення. Також в допомогу керівництво райвідділу виділило мені помічника – сержанта міліції Ігора Попова. На території Деражнівської сільської ради за цей період було скоєно ряд злочинів, частину з яких нам вдалося розкрити.
Хвилюється сьогодні не лише Сергій Кокора, але й його помічник. Володимира Опанасюка визнано одним із трьох кращих громадських помічників дільничного інспектора міліції в Україні. Від сьогодні його уніформу прикрашає нагорода Міністерства внутрішніх справ. Орденоносець каже: ця відзнака — не лише його заслуга. Адже завдяки спільним та злагодженим діям із колегою їм вдалося досягти порозуміння із місцевими жителями. Та досягнути позитивних результатів.
– Співпраця з дільничним інспектором є, — каже громадський помічник дільничного інспектора міліції в Деражному Володимир Опанасюк. – Працюємо у вихідні та святкові дні, а також в темну пору доби, за дзвінками, заявами громадян з охорони громадського порядку. Мій дільничний інспектор міліції – це Сергій Кокора, підполковник. Це досвідчений працівник міліції, який користується великим авторитетом серед населення також був відзначений Міністром внутрішніх справ відзнакою “Кращий за професією”. Людина, яка отримала і педагогічну освіту, він має всі важелі при спілкуванні із людьми на своїй дільниці.
Жителька Деражного Галина зранку до вечора пасе кіз на території школи. Однак і про роботу міліції знає не з чужих слів. Каже: декілька разів зверталась до Сергія Кокори. Той допоміг.
– Декілька разів зверталася, бо один тут був такий, що по хлівах лазив, то я пішла раз до нього, потім другий раз. Він сказав мені, що більше він до вас не прийде. І так більше не прийшов, а тепер він помер, то взагалі ні до кого не піде, – сміється баба Галя. – Хороший він у нас. Колись він вчителем працював у Злазно, то хвалили його всі.
— На Рівненщині бракує дільничних інспекторів міліції, — розповідає начальник управління громадської безпеки УМВС України в Рівненській області Сергій Бондарчук. — Нині область обслуговує 334 дільничні інспектори. В той час, як населення регіону складає більше мільйона жителів.
– Чому сьогодні відбуваються такі зустрічі і виїжджає керівництво Управління внутрішніх справ? – розпочав розмову начальник управління громадської безпеки УМВС України в Рівненській області Сергій Бондарчук. – Тому що досить серйозно як Міністр, так і Міністерство підходить до питань взаємодії правоохоронних органів із населенням, із громадою. А така взаємодія може відбуватись тільки в роботі дільничного інспектора з громадянами. Ми знаємо, що найкраще громада знає дільничного інспектора міліції, незважаючи на те, що органи внутрішніх справ складаються не тільки з дільничних інспекторів, є ще працівники оперативних служб, працівники ВКМСД і багато інших підрозділів, але найбвльш тісна співпраця є з дільничним працівником міліції. Не всі, звичайно, дільничні інспектори такі добросовісні, як у вас, ми бачимо, що небагато є питань до нього, і це говорить про те, що дільничний інспектор справді відповідає всім тим критеріям та вимогам. Є, звичайно, співробітники, які отримують не тільки слова похвали, а й нарікання, і тому, щоб їх в деякій мірі поправити і підказати, ми й проводимо такі зустрічі, після чого робимо свої відповідні втручання.
Тим часом, коли в області бракує дільничних інспекторів, Сергію Кокорі в Деражному бракує лише службового автомобіля. Адже він обслуговує територію двох сільських рад. Тому не завжди встигає затримати злочинців на гарячому.
– Проблеми в тому, що відсутній транспорт, – бідкається Сергій Кокора, – через те в основному користуюсь своїм автомобілем. Людей всіх знаю, люди знають мене, довіряють, звертаються, і всі звернення стараємося розглянути вчасно, добросовісно і за можливості надати громадянам всіляку допомогу.
Ярослав КУХАРЕНКО,
ВЗГ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору