Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 26-чер, 2009, 09:419 prov 1 392
Коротко


У Держдумі незадоволені кандидатурою на посаду посла Росії в Україні
У Міністерстві закордонних справ Росії і Державній Думі здивовані рішенням Кремля призначити на пост посла РФ в Україні радника президента Росії Михайла Зурабова, — пише видання “Коммерсантъ-Украина”.
“Призначення посла в Україні, звісно, не в нашій сфері. Але Зурабов — це дивно”, — зізналися “Коммерсантъ-Украина” у МЗС.
А в комітеті Держдуми у справах СНД заявили, що бачити Зурабова на посаді посла “не хотілося б”. “З приходом Зурабова зникнуть ілюзії того, що у нас є хоч якась політика щодо Києва”, — поскаржився один із членів профільного дамського комітету.
Досить категорично щодо Зурабова висловився заступник голови комітету Держдуми у справах СНД Костянтин Затулін. “Призначення Зурабова буде помилкою. Особливо якщо виходити з інтересів справи. Він не політичний діяч, а менеджер, до того ж непопулярний”, — заявив Затулін.
За його словами, з огляду на те, що в Україні невдовзі відбудуться президентські вибори, Росії там потрібна людина, яка буде висловлювати думки і позицію.
“Черномирдін не відповідав цим вимогам, а Зурабов і поготів. Ось посли США і Польщі в Києві цим активно займаються. У Зурабова абсолютно немає дипломатичного досвіду, навіть такого невдалого, який був у Черномирдіна”, — зазначив Затулін.

Парламент Британії обрав нового спікера
Спікером палати громад парламенту Великобританії став представник Консервативної партії Джон Беркоу.
У третьому турі виборів Беркоу здобув перемогу над своїм однопартійцем сером Джорджем Янгом. За Беркоу було подано 322 голоси. Його суперника підтримав 271 депутат. Джон Беркоу став першим в історії Сполученого Королівства спікером єврейської національності.
Спочатку на пост спікера претендували 10 кандидатів. Для перемоги необхідно було набрати більше 50% голосів членів палати громад, тому депутатам довелося провести три тури голосування.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору