Рівне:

Створення та просування сайтів

Кузнецовськ

Що новенького? 03-лип, 2009, 13:219 prov 1 249
На РАЕС працювала місія МАГАТЕ з перевірки результатів самооцінки щодо поводження з радіоактивними відходами (РАВ) та зняття енергоблоків з експлуатації. Робота місії обумовлена спільним проектом ЄС-МАГАТЕ-Україна в рамках Меморандуму про взаєморозуміння в енергетичній галузі.
Вісім експертів з п’яти країн світу – Австрії, Нідерландів, Канади, Чехії, Угорщини, які мають значний досвід роботи в атомній енергетиці, упродовж тижня знайомилися з діяльністю РАЕС для визначення відповідності міжнародним стандартам, вимогам регулюючого органу та національної політики у сфері поводження з РАВ та зняття з експлуатації енергоблоків станції.
Як підкреслив керівник місії, перевірка відповідності стосувалася, насамперед, основних напрямків безпеки щодо поводження з РАВ, включаючи всі аспекти: від їх утворення до захоронення та зняття енергоблоків з експлуатації. Висновки місії будуть надані згодом.
Генеральний директор ВП РАЕС Михайло Колісниченко відзначив, що нинішня місія МАГАТЕ на РАЕС вже сімнадцята, перша відвідала станцію у 1988 році. Останнім часом місії МАГАТЕ перевіряли на РАЕС експлуатаційну безпеку, проектну та експертну безпеку.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору